Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Voordelen pvc vloerDe aanleg van een PVC vloer is een zeer interessante keuze, zeker als je een duurzame en stevige vloer zoekt die gemakkelijk te onderhouden is. Naast de lange levensduur en het gemakkelijk onderhoud zijn er meerder voordelen verbonden aan een PVC vloer. Ga verder met lezen als je wilt weten wat de verschillende voordelen zijn die komen kijken bij een PVC vloer.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer kan het best worden omschreven als een vloer die bestaat uit meerdere lagen polyvinylchloride. Je kunt uitgaan dat een PVC vloer zeer sterk is en voorzien is van een beschermende toplaag. Tegenwoordig worden PVC vloeren niet alleen in woningen maar ook veel in bedrijfsruimtes toegepast. Er komen verschillende voordelen kijken bij het leggen van een PVC vloer, welke hieronder op een rijtje zijn gezet voor een duidelijk overzicht.

Voordeel 1: De lange levensduur

Een PVC vloer gaat heel lang mee aangezien de vloer sterk en slijtvast is. De vloer is voorzien van een beschermende toplaag die ervoor zorgt dat de levensduur van de vloer vrij lang is. Je kunt gemiddeld van 25 jaar uitgaan, wat een PVC vloer duurzamer maakt dan tapijt, laminaat of vinyl. Het is dan ook belangrijk om bij het leggen van een PVC vloer te kiezen voor goed kwaliteit, en niet slechts een voordelige prijs. Een PVC vloer van hoogwaardig kwaliteit mag best iets meer kosten, maar je weet dat ook zeker dat je voor duurzaamheid kiest.

Voordeel 2: Eenvoudig in onderhoud

Aangezien het oppervlak van een PVC vloer zeer glad is, is de vloer gemakkelijk te onderhouden. Je hebt slechts een stofzuiger of een dweil nodig en hoeft de vloer maar éénmaal elke 2 weken te reinigen. Het gebruik van reinigingsmiddelen is niet noodzakelijk om te vloer te onderhouden, maar je kunt wel verschillende reinigingsmiddelen speciaal voor PVC vloeren vinden. In principe is het gebruik van water meer dan voldoende om een PVC vloer goed schoon te houden.

Voordeel 3: Het geluiddempend effect

PVC vloeren hebben een geluiddempend effect, wat deze vloersoort ideaal maakt als je in een tussenwoning woont en lastige buren hebt die direct klagen van je voetstappen als in je huis rondloopt. Dankzij de geluiddempende eigenschappen van de vele lagen van de vloer blijven irritante geluiden buiten, al heb je dunne muren. Er is daarnaast ook geen sprake van loopgeluid, wat een PVC vloer aangenaam stil maakt.

Voordeel 4: PVC vloeren zijn warmte doorlatend en waterbestendig

Een PVC vloer kan warmte gemakkelijk doorlaten, wat ervoor zorgt dat de vloer al gauw warm aanvoelt. Koude blote voeten op de vloer behoren hierdoor tot het verleden. Een PVC vloer is daarnaast waterbestendig. Wordt er per ongeluk met water geknoeid op de vloer, dan hoef je niet bang te zijn voor permanente schade. De waterbestendigheid van een PVC vloer maakt deze vloersoort tevens ideaal voor vochtige ruimtes zoals de badkamer, het toilet en de keuken.

voordelen pvc vloer

Voordeel 5: PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming

Je kunt uitgaan dat PVC vloeren goed combineren met vloerverwarming, mits er niet te veel lijm gebruikt wordt aangezien de warmte die afkomstig is van het verwarmingssysteem de lijm kan oplossen. Deze vloersoort kan zich eenvoudig aanpassen aan de omgevingstemperatuur dankzij de vele kunststof lagen, waardoor de warmte goed geleid wordt. Wordt er gebruik gemaakt van het klikssyteem, dan is een PVC vloer altijd geschikt voor de combinatie met vloerverwarming.

Voordeel 6: Gemakkelijk te leggen

Je kunt een PVC vloer gemakkelijk zelf leggen zonder dat je bij voorhand ervaring en kennis nodig hebt. Het is dan ook verstandig om te kiezen voor een kliksysteem, waarbij je de stukken zelf in elkaar kunt monteren. Er zijn wel andere PVC vloersoorten die wat moeilijker te leggen zijn, zoals een dry-back PVC vloer. Hier ga je wel een specialist voor moeten inhuren. Heb je echter geen tijd om een PVC vloer te leggen, dan is het wel slim om een specialist in te schakelen. Een goede specialist hoeft niet veel te kosten en je weet dan ook zeker dat je verzekerd bent van snel en correct legwerk, garantie op de vloer, deskundig advies over de verschillende opties en een prachtig gelegde PVC vloer waar je jarenlang van kunt blijven genieten.

Voordeel 7: Gemakkelijk te vervangen

Is de PVC vloer beschadigd, dan kan je dat deel van de vloer gemakkelijk vervangen door slechts de specifieke strook te verwijderen. Het is dus niet noodzakelijk om de hele vloer te vervangen alleen omdat er sprake is van een klein beschadigd stuk. Ga je een strook vervangen, maak dan gebruik van een haarfohn om het nieuw stuk zo naadloos mogelijk te monteren. Ook als je van plan bent om te gaan verhuizen naar een ander adres kan je de vloer gemakkelijk demonteren en meenemen naar je nieuwe woning, vooral als er gebruik wordt gemaakt van het kliksysteem en niet van lijm. De PVC vloer kan vervolgens eenvoudig opnieuw gelegd worden op je nieuw adres.

Voordeel 8: Ruim aanbod aan keuze

Je kunt kiezen uit een uitgebreid assortiment aan soorten PVC vloeren in alle soorten designs, kleuren en patronen. Er zijn verschillende authentieke ontwerpsoorten waardoor je voor elk soort interieur wel een geschikte PVC vloer kunt vinden. Daarnaast kan je een PVC vloer altijd (over)schilderen.

Overweeg je het leggen van een PVC vloer in je woning maar weet je niet waar je moet beginnen? Start dan met het inschakelen van een deskundige die je meer kan vertellen over de meest geschikte mogelijkheden en die je van professioneels advies kan voorzien. Specialisten vind je in je eigen omgeving door goed rond te kijken en offertes op te vragen zodat je daar een vergelijking mee kunt maken. Kies uit de vergelijking vervolgens een specialist uit die je wel aanspreekt op basis van de prijs en de kwaliteit. Zo weet je namelijk zeker dat je voor een PVC van goed kwaliteit kiest en dat je flink op de kosten van het leggen van een PVC vloer kunt besparen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?