Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een PVC vloer van kwaliteit herkennenDe populariteit van PVC vloeren blijft alsmaar stijgen aangezien steeds meer mensen inzien hoe voordelig en duurzaam een PVC vloer is. Het is dan ook verstandig om te investeren in een PVC vloer van hoogwaardig kwaliteit zodat je zeker weet dat je vloer lang mee gaat en mooi blijft. Ga door met lezen om te weten op welke manieren je een kwalitatief goede PVC vloer kunt herkennen.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

De dikte van de toplaag

Eén van de gemakkelijkste manieren om een kwalitatief goede PVC vloer te herkennen is door te kijken naar de dikte van de toplaag. Een PVC vloer is uit meerdere lagen opgebouwd, waarbij geldt dat hoe dikker de bovenste slijtlaag des te beter de kwaliteit van de vloer. De meest voorkomende slijtlaagdiktes voor een PVC vloer zijn 0,3 mm voor licht huishoudelijk gebruik, 0,55 mm voor normaal huishoudelijk gebruik en 0,7 mm voor zwaar huishoudelijk gebruik, voor industrieel of commercieel gebruik. Je kunt tijdens een onderhoudsbeurt een nieuwe slijtlaag aanbrengen voor extra bescherming en zodat de vloer er langer mooi uit blijft zien.

Sterkte klikverbinding of lijm

Er zijn meerdere soorten PVC vloeren, waaronder het kliksysteem en verlijmd PVC. Ga je voor verlijmd PVC, dan dien je eerst na te gaan of de lijm kwalitatief goed is door deze aan te schaffen bij een betrouwbare leverancier of door de vloer door een expert te laten leggen zodat je van garantie op de PVC vloer kunt profiteren. Wordt er gebruik gemaakt van lijm van slecht kwaliteit, dan zal de vloer na enige tijd loslaten. Ook de klikverbinding bij klik PVC dient stevig en functioneel in orde te zijn zodat elke plank netjes en nauwkeurig aan elkaar aansluit zonder los te laten.

Gezond binnenklimaat

Ook de samenstelling van een PVC vloer zegt veel over de kwaliteit. Bij PVC vloeren van slecht kwaliteit is er namelijk sprake van vrijkomende kleine poederdeeltjes die schadelijk zijn voor het menselijk lichaam en je gezondheid kunnen aantasten. Daarnaast kan de vloer na een bepaalde tijd gaan inzetten of uitkrimpen als je voor slecht kwaliteit gaat. Dit komt omdat fabrikanten en leveranciers goedkope vloeren willen maken en dan minder goede materialen gebruiken hiervoor. Heb je huisdieren of kinderen in huis, voorkom dan dat je een PVC vloer van slecht kwaliteit laat leggen.

Kosten op basis van kwaliteit

Hoeveel je voor een kwalitatief goede PVC vloer gaat betalen hangt natuurlijk af van wat voor soort PVC vloer je kiest, het legpatroon en de oppervlakte. Je kunt nagaan wat de kosten zijn op basis van de kwaliteit van de vloer door naar het budget te kijken. Hieronder tref je een overzicht van de kosten voor een PVC vloer aan de hand van de kwaliteit:

PVC vloersoort Kosten
Goedkope PVC vloer €20 – €30 per m2
Budget PVC vloer €30 – €40 per m2
Dure PVC vloer Vanaf €40 per m2

Krimpen en uitzetten

Afhankelijk van de temperatuurswisselingen en de luchtvochtigheid in de ruimte kan een PVC vloer gaan krimpen of juist uitzetten. Dit gebeurt meestal als je gaat investeren in een PVC vloer van minder goed kwaliteit. Daarnaast is het belangrijk om de vloer voor het leggen eerst 2 dagen te laten acclimatiseren in de ruimte waar de vloer gelegd wordt.

Vochtige ruimtes

Verlijmd PVC is zeer geschikt voor vochtige ruimtes en dus ideaal voor in de badkamer, de keuken en het toilet. Kies je voor klik PVC dan kan je dit beter niet in vochtige ruimtes plaatsen aangezien klik PVC is gemaakt van geperste houtvezels. Als je overtollig vloeistof morst op een klik PVC vloer is het verstandig om dit meteen schoon te maken.

Een PVC vloer van kwaliteit herkennenDuurzaamheid

Een PVC vloer is zeer duurzaam aangezien de vloer jarenlang meegaat en op milieuvriendelijke wijze geproduceerd wordt. Je kunt bij een kwalitatief goede PVC vloer uitgaan van een gemiddelde levensduur tussen de 20 en 30 jaar terwijl bij een PVC vloer van minder goed kwaliteit je van 10 tot 15 jaar uit kunt gaan. Het is dan wel belangrijk om de PVC vloer van tijd tot tijd te onderhouden en een beschermende PU laag aan te brengen zodat de vloer er zo lang mogelijk goed uit blijft zien. Klik PVC vloeren kunnen gerecycled worden aangezien ze gemakkelijk te monteren zijn en mee te nemen naar een ander pand. Bij verlijmd PVC is dit helaas niet het geval, aangezien je dry-back PVC niet kunt demonteren voor hergebruik.

Let op de keurmerken en brancheorganisaties

Kies voor een kwalitatief goede PVC vloer door te letten op de keurmerken en de garantiebepaling. Let vooral op keurmerken zoals Dibt, AGBB of CE zodat je verzekerd bent van een PVC vloer van hoogwaardig kwaliteit die milieuvriendelijk, veilig en hygiënisch is. Het is daarnaast nog slim om even te checken of de specialist die de vloer komt leggen is aangesloten bij een brancheorganisatie relevant in de vloerenwereld zoals Vereniging van Parketvloerenleggersbedrijven en Bouwend Nederland.

Vraag om de garantie

Hoe beter de kwaliteit van de vloer, des te langer de garantie die je krijgt. Zo ben je optimaal gedekt mocht er in de toekomst iets misgaan met je vloer. Voor PVC vloeren van minder goed kwaliteit kan je en garantieperiode van 5 tot 10 jaar verwachten terwijl je bij kwalitatief goede PVC vloeren 15 tot 30 jaar garantie krijgt. Hoeveel garantie je exact krijgt, hangt sterk af van wie de vloer komt leggen.

Schakel een ervaren expert in als je overweegt een PVC vloer te leggen in je woning of bedrijfspand. Een expert biedt professioneel advies, garantie, gaat efficiënt te werk en je weet zeker dat je vloer snel en goed wordt gelegd waardoor jij tijd bespaart. Wil je ook op de kosten van je nieuwe PVC vloer besparen? Maak dan eerst een vergelijking van meerdere specialisten om uit je eigen buurt door offertes op te vragen en ze naast elkaar te zetten. Zo krijg je namelijk een goed beeld van de verschillende mogelijkheden waardoor je snel en eenvoudig kunt selecteren welke offerte de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?