Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Nieuwe PVC vloer leggenEen nieuwe PVC vloer leggen hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt namelijk zelf aan de slag met het leggen van de vloer, maar ook het inschakelen van een expert kan een slim idee zijn. Welke keuze je maakt hangt af van verschillende zaken, maar wat is de meest verstandigste keuze: een expert inschakelen of zelf aan de slag gaan met het legwerk van een nieuwe PVC vloer? Ga hieronder verder met lezen en je komt het allemaal te weten.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

 

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten kiezen voor een PVC vloer in je woning of je bedrijfspand. Een PVC vloer kan het best worden omschreven als een kunststof vloersoort die bestaat uit meerdere polyvinylchloride lagen en waarvan de bovenkant is afgewerkt met polyurethaan. Een PVC vloer is warmtegeleidend, vochtbestendig, slagvast en slijtvast, onderhoudsvriendelijk, duurzaam, geluiddempend, voordelig geprijsd, in verschillende soorten, designs en structuren verkrijgbaar en uitstekend met vloerverwarming te combineren.

Wat zijn de kosten?

De kosten voor het leggen van een PVC vloer worden niet alleen door de soort PVC vloer, het legsysteem en de oppervlakte bepaald maar je gaat ook moeten kiezen of je zelf aan de slag gaat met het legwerk of een expert inhuurt. Huur je een expert in, dan wordt een tarief per vierkante meter of per uur gehanteerd. Bij een tarief per vierkante meter kan je uitgaan van gemiddeld €18 tot €35 voor verlijmd PVC en voor Click PVC ongeveer €7 tot €10 per vierkante meter. Hanteert de expert een tarief per uur dan is €45 tot €65 gebruikelijk.

De kosten van het arbeid bedragen gemiddeld 35% van de prijs. Ga je zelf aan de slag met het legwerk van de PVC vloer dan hoef je slechts te betalen voor de materialen en de andere benodigdheden waardoor je dus 35% van de totale kosten bespaart in vergelijking tot het inschakelen van een expert.

Voordelen en nadelen expert inhuren

Heb je besloten om een expert in te schakelen voor het leggen van je nieuwe vloer, dan kan je van de onderstaande voordelen en nadelen uitgaan:

Voordelen Nadelen
Een expert heeft voldoende kennis en ervaring. Een expert kost veel geld.
Je bent verzekerd van correct legwerk en hoogwaardig kwaliteit. Je hebt het legproces niet zelf in handen.
Je krijgt garantie op je nieuwe PVC vloer.  
Een expert gaat op efficiënte wijze te werk dus je vloer is sneller klaar.  
Je krijgt professioneel advies over de vloer.  
Een expert neemt zelf alle materialen en gereedschappen mee.  
Een expert heeft een ruim netwerk aan contacten.  

Nieuwe PVC vloer leggenVoordelen en nadelen zelf aan de slag gaan

Als je juist liever zelf aan de slag gaat met het legwerk, dan kan je hieronder nagaan wat de verschillende voordelen en nadelen zijn:

Voordelen Nadelen
Je bespaart op de kosten aangezien je niet voor de arbeidskosten hoeft te betalen. Je krijgt geen garantie op je nieuwe PVC vloer.
Je kunt trots zijn op je eigen zelf gelegde nieuwe PVC vloer. Je bent niet verzekerd van correct legwerk.
Je hebt het legproces helemaal zelf onder controle. Het leggen van een PVC vloer is een tijdrovende taak.
Je hebt de mogelijkheid om in je eigen tempo te werken. Je gaat alle benodigdheden zelf in huis moeten halen.
Het leggen van een PVC vloer hoeft niet moeilijk te zijn.  

Concluderend: expert inschakelen of zelf aan de slag?

Weet je niet helemaal zeker wat voor jou de meest geschikte keuze is? Je moet hierbij uitgaan dat het leggen van een PVC vloer slechts gemakkelijk is als je voor het kliksysteem kiest. In dat geval hoef je de PVC planken slechts in elkaar te klikken en je bent klaar. In geval van verlijmd PVC gaat het wel om een tijdrovende klus waarbij precisie, geduld en ervaring vereist is. Het is dan ook verstandig om een expert in te schakelen als je voor verlijmd PVC kiest. Daarnaast moet je uitgaan dat je bij verlijmd PVC de ondergrond eerst moet egaliseren, wat op een professionele wijze moet gebeuren om te voorkomen dat er in je nieuwe PVC vloer oneffenheden te zien zijn. een expert weet verder goed hoe PVC gesneden moet worden en kan unieke patronen voor je regelen.

Besparen op de kosten: expert inschakelen

De kosten om een expert in te schakelen kunnen flink oplopen naarmate de vloer ook groter is. Wil je op de kosten van een expert besparen, dan heb je vast veel aan de onderstaande handige bespaartips:

  • Vergelijk eerst offertes van een paar experts zodat je een goedkope offerte kunt uitkiezen.
  • Huur een lokale expert in om op de kosten van het aantal kilometers te besparen.
  • Check of je in aanmerking voor een subsidie komt als je ook vloerverwarming gaat nemen.
  • Werk met de buren mee en ga voor kwantumkorting indien van toepassing.
  • Maak gebruik van het verlaagd btw tarief en betaal slechts 6% in plaats van 21%.
  • Ga na of de expert bereid is om te onderhandelen over de prijs.

Besparen op de kosten: zelf aan de slag gaan

Als je hebt besloten om zelf aan de slag te gaan met het legwerk van je nieuwe vloer, dan kan je ook besparen op de kosten door materialen eerst met elkaar te vergelijken voor je een keuze maakt. ga daarnaast op zoek naar acties en aanbiedingen en ga na of je kunt onderhandelen over de prijs met de leverancier.

Indien je plannen hebt gemaakt om een nieuwe PVC vloer te leggen dan moet je alleen nog kiezen of je zelf aan het werk gaat of een expert inhuurt. Heb je na het lezen van de bovenstaande tekst besloten om te kiezen voor het uitbesteden van het legwerk aan een efficiënt werkende expert? Dan maak je een verstandig besluit aangezien je garantie krijgt, professioneel advies, hoogwaardig kwaliteit en zeker bent van een prachtige PVC vloer die correct gelegd is en jarenlang meegaat. Vergelijk altijd eerst offertes en kies de offerte met de beste prijs-kwaliteitsgarantie.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?