Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een PVC vloer voor je bedrijfEen PVC vloer is niet slechts geschikt voor particulier gebruik, maar je kunt een PVC vloer ook leggen in een kantoor of bedrijfspand. PVC vloeren zijn namelijk geschikt voor vloerverwarming, slijtvast, stootvast, geluiddempend, onderhoudsvriendelijk, duurzaam en de keuzes zijn eindeloos. Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij een PVC vloer voor bedrijven, ga dan verder met lezen.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

PVC vloer voor bedrijven

Als bedrijfseigenaar is het verstandig om een PVC vloer te leggen, zeker als er dagelijks intensief op de vloer zal worden gelopen. Een PVC bedrijfsvloer is stootvast, slijtvast, vochtbestendig, warmtegeleidend, onderhoudsvriendelijk, prima met vloerverwarming te combineren en geluidsbestendig. Er zijn verschillende soorten PVC vloeren voor bedrijven, waaronder voornamelijk klik PVC en dry-back of verlijmd PVC. Het aanbod aan kleursoorten, patronen en designs zijn hierbij vrijwel eindeloos en afhankelijk van je eigen persoonlijke keuzes en je interieurs stijl.

Geschikt voor intensief gebruik

Een PVC vloer is zeer geschikt voor intensief gebruik, en dan ook ideaal voor bedrijfsruimtes. Dit komt omdat een PVC vloer stootvast en slijtvast is, en voorzien is van een beschermende slijtlaag. Hoe dikker deze slijtlaag, des te steviger de vloer. Kantoren, bedrijfsruimtes en dergelijke hebben vaak een slijtlaag van minstens 0,70. Dit is vrij dik, als je het vergelijkt met een slijtlaag van 0,3 bij licht huishoudelijk gebruik en 0,55 bij zwaar huishoudelijk gebruik.

Ideaal voor vochtige ruimtes

Aangezien PVC vloeren vochtbestendig zijn, worden ze steeds vaker in vochtige ruimtes toegepast zoals de badkamer en het toilet, ook bij kantoren en bedrijven. Daarnaast kan je een PVC vloer gemakkelijk voorzien van een antislip-laag zodat je veilig kunt lopen over de vloer zonder dat er sprake is van uitglijdgevaar, ook wanneer de vloer vochtig is.

Onderhoudsvriendelijk

Een PVC vloer voor een bedrijf is zeer onderhoudsvriendelijk. Vanwege de gladde toplaag is deze vloersoort gemakkelijk schoon te houden door middel van een stofzuiger en een dweil met water en een PVC geschikt reinigingsmiddel. Daarnaast hoef je slechts van tijd tot tijd een grote onderhoudsbeurt uit te laten voeren om een beschermende de PU laag aan te brengen. Dit geldt zeker als het gaat om een kantoor waarbij er dagelijks veel mensen heen en weer lopen op de vloer, wat slijtage aan de PVC vloer in je bedrijf kan veroorzaken. Hoe beter de vloer wordt onderhouden, des te langer je bedrijfsvloer ook mee zal gaan.

Lange levensduur

Voor een bedrijfsvloer is een lange levensduur van cruciaal belang, aangezien je niet om de paar jaar veel geld uit wilt geven aan het leggen van een geheel nieuwe vloer. Door een PVC vloer in je bedrijf te leggen ben je dan ook van een duurzame vloer verzekerd die niet alleen stevig en slijtvast is maar ook minstens 25 tot 30 jaar mee gaat. Hoe lang de exacte levensduur van de PVC bedrijfsvloer zal zijn, hangt af van de dikte van de slijtlaag, periodiek onderhoud aan de PVC vloer en van de mate waarop de vloer belopen wordt.

Een PVC vloer voor je bedrijfBrandvertragend en geluiddempend

Bij een kwalitatief goede PVC vloer kan je van een brandvertragende en een geluiddempende werking uitgaan, beiden zeer goede eigenschappen voor een kantoorvloer. Bij de meeste bedrijven is er sprake van veel loopgeluid, wat een hindernis kan vormen voor de buren. Een PVC vloer voorkomt dat de buren last hebben van geluiden afkomstig in je kantoor en de brandvertragende functie zorgt voor een veilige werkplek voor je werknemers.

Geschikt voor vloerverwarming

Voornamelijk voor zakelijk gebruik is het combineren van een PVC vloer met vloerverwarming een slim idee om het werkcomfort van de werknemers en werkgevers te verhogen. Zo kan iedereen op een comfortabele wijze werken waardoor de productiviteit stijgt. Om vloerverwarming voor je bedrijfsvloer te installeren is het een slim idee om een specialist in te huren aangezien het om arbeidsintensief en precisiewerk gaat. Daarnaast kan je de kosten middels een subsidie verlagen als je vloerverwarming met je PVC vloer combineert en dit werk door een erkend bedrijf laat uitvoeren.

Wat gaat het kosten?

Wat de totale kosten voor het leggen van een PVC vloer in je bedrijf bedraagt, hangt van meerdere zaken af zoals de soort PVC vloer, de oppervlakte, de bereikbaarheid, het legpatroon en dergelijke. Als je een dry-back of verlijmd PVC bedrijfsvloer wilt laten leggen, dan gaat dit gemiddeld €18 tot €35 per vierkante meter kosten. Ga je voor een klik PVC bedrijfsvloer, dan kan je van gemiddeld €7 tot €10 per vierkante meter aan kosten verwachten. Wordt er een tarief per uur gehanteerd door de specialist, dan kan dit zeker €45 tot €65 per uur kosten. Hoeveel je in totaal betaalt hangt tevens per specialist af, aangezien de kosten per specialist kan variëren afhankelijk van de ervaring en de kwaliteit.

Subsidie aanvragen

Heb je voor vloerverwarming gekozen? Dan kan je direct een subsidie aanvragen om de kosten te verlagen. De overheid probeert namelijk duurzaamheid zoveel mogelijk te stimuleren door subsidies uit te reiken. Je kunt middels deze subsidie minstens 20% op de kosten besparen. Het is hierbij wel van groot belang dat je aan de verschillende voorwaarden die bij je gemeente gelden voldoet anders kan je de subsidie niet aanvragen. De subsidie kan je zelf aanvragen, maar je kunt ook kiezen om een specialist in te schakelen die het werk voor je kan uitvoeren, een lokale specialist weet namelijk alles over de plaatselijke regels en voorwaarden die gelden omtrent subsidies voor een PVC vloer als je vloerverwarming hebt gekozen.

Een PVC leggen voor een bedrijf hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel slim om een specialist in te schakelen zodat je van correct legwerk en een mooie PVC bedrijfsvloer bent verzekerd die jarenlang meegaat. Kies een specialist uit aan de hand van een vergelijking van meerdere specialisten uit je omgeving zodat je een groot beeld van alle opties kunt bekijken. Door te kiezen voor de meest voordeloge prijs-kwaltetsverhouding weet je zeker dat je flink op de kosten van je nieuwe bedrijfsvloer kunt besparen zonder dat je op de kwaliteit in hoeft te leveren.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?