Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Besparen op een PVC vloerEen PVC vloer is niet alleen onderhoudsvrij, maar je kunt de vloer ook met vloerverwarming combineren, de vloer is recyclebaar, warmtebestendig, vochtbestendig en het aanbod aan soorten is vrij uitgebreid. Omdat de levensduur van een PVC vloer lang is, kan je ook uitgaan van vrij hoge kosten die oplopen naarmate de oppervlakte ook meer wordt. Wil je weten op welke manieren je op de kosten van een PVC vloer kunt besparen? Ga dan door met lezen en je komt het allemaal te weten.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

De kosten van een PVC vloer

Om te weten wat de verschillende bespaarmanieren zijn is het natuurlijk belangrijk om eerst een beter beeld te hebben van de kosten. De kosten die bij een PVC vloer komen kijken, hangen voornamelijk af van wat voor soort PVC vloer je kiest en het systeem, de vorm van de vloer en de oppervlakte. Je kunt ervan uitgaan dat je gemiddeld €18 tot €30 per vierkante meter betaalt voor een dry-back systeem en ongeveer €7 tot €10 per vierkante meter als je voor het kliksysteem gaat. De kosten lopen dan ook flink op als je een grote oppervlakte gaat leggen. Wordt er een tarief per uur gehanteerd, dan kan je uitgaan van gemiddeld €45 tot €65 per uur afhankelijk van welke specialist je inhuurt.

Eerst vergelijken

Vergelijk eerst meerdere opties voordat je definities een keuze maakt. Dit geldt vooral als je een specialist gaat inhuren, waarbij de meest verstandige stap is om eerst offertes bij verschillende specialisten op te vragen en ze met elkaar te vergelijken. Ook als je zelf aan de slag gaat en de materialen moet aanschaffen kan je beter eerst vergelijken voordat je gaat investeren. Zo kan je namelijk een beter beeld hebben van de mogelijkheden en kiezen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Lokaal bedrijf

Kies je voor het inschakelen van een specialist, zorg er dan voor dat je kiest voor een lokaal bedrijf. Lokale specialisten zijn namelijk goedkoper aangezien de kilometerkosten lager uitvallen dan als je voor een landelijk bedrijf gaat. Een lokale specialist is dichterbij gevestigd waardoor er minder kilometers gemaakt worden om naar je toe te komen voor het leggen van de vloer. Een lokaal bedrijf kan tevens sneller met je afspreken waardoor je nieuwe PVC vloer eerder gelegd wordt.

Zelf aan de slag

Wil je geheel besparen op de arbeidskosten, dan is het slim om zelf aan de slag te gaan. Kies je voor het kliksysteem, dan hoef je slechts de materialen te kopen en gebruik te maken van de instructies. Een kliksysteem is namelijk gemakkelijk zelf te leggen, maar als je voor een dry-back systeem gaat dan moet je wel denken aan de diensten van een expert. De arbeidskosten bedragen gemiddeld 45% van de prijs, dus je gaat een grote hoeveelheid kunnen besparen op deze manier.

Besparen op een PVC vloer Kwantumkorting

Werk samen met de buren of andere wijkgenoten die ook een nieuwe vloer willen leggen. Zo kunnen jullie samen een specialist inschakelen waardoor de kosten onderling worden verdeeld. Dit wordt ook wel kwantumkorting genoemd, waarbij de specialist de koste verlaagt als er een grote klus wordt aangeboden door meerdere klanten samen te combineren met elkaar. De specialist hoeft dan ook minder kilometers te maken aangezien het gaat om meerdere adressen in dezelfde omgeving. Uiteindelijk ga je door kwantumkorting aan te vragen veel minder aan arbeidskosten betalen.

Onderhandelen

Ook door te onderhandelen over de kosten kan je de prijs van een PVC vloer vaak flink verlagen. De meeste expert zijn wel bereid om de kosten iets te verlagen als je hierom vraagt. Onderhandelen is dan ook zeer slim, ook als je zelf aan de slag gaat en de materialen gaat aanschaffen. Bepaalde leveranciers en experts verlagen de kosten met een bepaald percentage als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Acties en aanbiedingen

Ga eerst op zoek naar acties en aanbiedingen op nieuwe PVC vloeren. Dit geldt zowel als je een expert inhuurt voor het legwerk als wanneer je besloten hebt om zelf aan de slag te gaan met je PVC vloer en op zoek moet gaan naar de benodigde materialen. Check in de lokale kranten, op televisiereclames, luister naar de radio of vraag aan familieleden, vrienden en kennissen of ze van een goede deal afweten op het moment voor een nieuwe PVC vloer.

Afval zelf afvoeren

Voer het afval zelf af als je op de kosten wilt besparen. Bij het leggen van een nieuwe PVC vloer is er namelijk sprake van veel afval afkomstig van de huidige vloer die verwijderd moet worden en afval dat gemaakt wordt tijdens het egaliseren van de ondervloer. De expert gaat hierdoor minder kosten moeten maken en minder tijd bezig zijn. De kosten die de specialist normaliter hiervoor in rekening zou brengen worden dus verrekend.

Subsidie PVC vloer

Ga je ook voor vloerverwarming, dan kan je profiteren van een subsidie. Vraag de isolatiesubsidie aan als je aan alle voorwaarden voldoet. Door middel van een subsidie kan je gemiddeld 20 tot wel 30% van de initiële investeringskosten verlagen waardoor de aanschaf vele malen aantrekkelijker wordt.

Help de specialist een handje

Vraag aan de specialist wat je allemaal kunt doen om een handje te helpen. Denk aan het uitvoeren van bepaalde voorbereidende taken, waardoor de specialist uiteindelijk minder tijd bezig zal zijn met de klus. De kosten per vierkante meter zullen dan ook aanzienlijk dalen waardoor je enorm kunt besparen op de kosten van je nieuwe vloer.

Overweeg je het inschakelen van een betrouwbare specialist die je kan helpen met het leggen van een nieuwe PVC vloer? Dan heb je natuurlijk al door dat het slim is om eerst een aantal offertes bij specialisten uit je eigen regio op te vragen zodat je een vergelijking kunt maken met deze informatie. Ga vervolgens over tot het kiezen van de offerte van de specialist die je het meest aanspreekt qua prijs, kwaliteit en voorwaarden. Dit is de meeste methode om te kunnen besparen op de kosten van een nieuwe PVC vloer van hoogwaardig kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?