Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

De kwaliteit van je PVC vloer behoudenHeb je een PVC vloer in huis, dan kan je van duurzaamheid en een lange levensduur uitgaan, maar op welke manier kan je ervoor zorgen dat de vloer niet in kwaliteit verslechtert? Ga door met lezen als je meer wilt weten over het behouden van de kwaliteit van een PVC vloer.

 

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

 

Hoe lang gaat een PVC vloer mee

Een PVC vloer heeft over het algemeen een lange levensduur, zeker als je de levensduur vergelijkt met die van andere vloersoorten. De levensduur wordt bepaald aan de hand van de dikte van de toplaag en de mate waarop er op de vloer wordt gelopen. Hoe dikker de toplaag, des te langer de vloer mee gaat. Vloeren met een dikkere toplaag worden meestal intensiever belopen, wat het dan ook cruciaal maakt dat ze langer meegaan. Je vindt PVC vloeren met een dikke toplaag meestal in bedrijven en kantoren terwijl PVC vloeren met een dunnere laag geschikt is voor huishoudelijk gebruik. Je kunt bij een PVC vloer uitgaan van een levensduur die oploopt tot gemiddeld 30 jaar.

PVC slijtlaag en de dikte

Hoe lang je PVC vloer meegaat wordt dus grotendeels door de slijtlaag van de vloer bepaald. De meest voorkomende diktes voor een slijtlaag van een PVC vloer zijn 0,3 mm, 0,55 mm en 0,7 mm. Een PVC vloer met een slijtlaagdikte van 0,3 mm wordt toegepast bij normaal huishoudelijk gebruik zoals de slaapkamer of de zolder. Gaat het om middelzwaar huishoudelijk gebruik zoals de woonkamer of de keuken dan dien je te denken aan een dikte van 0,55 mm. Als het om zwaar huishoudelijk gebruik, projectmatig gebruik of industrieel gebruik gaat, dan moet je denken aan een slijtlaagdikte van 0,70 mm.

Intensief gebruik PVC vloer

Wordt de vloer intensief gebruikt, dan is een dikke slijtlaag dus van groot belang maar je gaat ook moeten letten op andere zaken zoals de geluiddempende functie of vloerisolatie. Daarnaast is een PVC vloer ook waterbestendig en dus ideaal voor vochtige ruimtes en kan je uitgaan van een hygiënische vloer aangezien een PVC vloer vuilafstotend is. Weet je al dat de vloer intensief gebruikt zal worden, laat dan een dikkere slijtlaag aanbrengen. Dit geldt niet slechts als je een groot huishouden hebt, maar ook als je huisdieren hebt die met scherpe nagels in huis rondlopen op de vloer.

De houtkachel en de PVC vloer

Wil je een houkachel in je huis plaatsen en heb je een PVC vloer, dan ga je het gewicht van de houtkachel gelijkmatig moeten verdelen over de vloer om beschadigingen in de bovenste laag te voorkomen. Daarnaast kunnen vonken afkomstig uit de houtkachel op de vloer springen en brandvlekken veroorzaken. Je kunt een metalen of een glazen onderzetplaat zetten onder de kachel om het gewicht beter te kunnen verdelen over de PVC vloer en om schade te vermijden.

De kwaliteit van je PVC vloer behouden

Kleurvastheid van een PVC vloer

Wil je verzekerd zijn dat de vloer zijn kleurvastheid blijft behouden? Dan is het belangrijk om de PVC vloer van tijd tot tijd te onderhouden door te stofzuigen en door een beschermende laag aan te brengen op de vloer om het kleurbehoud te stimuleren. Heb je grote ramen en schijnt de felle zon direct op de vloer, plaats dan zonwering of een mooi gordijn zodat de vloer niet verkleurt of de lijm loslaat.

Ga voor een vloer van kwaliteit

Door te kiezen voor het leggen van een kwalitatief goede PVC vloer weet je zeker dat de vloer lang mee zal gaan. Een kwalitatief goede PVC vloer mag best iets meer kosten, wat het zeer cruciaal maakt om nooit op de kwaliteit van een vloer te besparen. Een vloer is namelijk een belangrijk onderdeel van je woning en wordt meestal dagelijks intensief belopen, wat slijtage met zich meebrengt. Hoe beter de kwaliteit van de vloer, des te langer de levensduur ook zal zijn. Naast het kiezen van een expert die erkend is, is het ook slim om te letten op de keurmerken die relevant zijn voor PVC vloeren.

Tips behouden kwaliteit PVC vloer

Om de kwaliteit van je PVC vloer te behouden is het slim om rekening te houden met allerlei zaken. Zo kan je de levensduur van je vloer namelijk verlengen waardoor je langer kunt blijven genieten van je PVC vloer. Hieronder tref je een aantal tips die je kunt gebruiken om de kwaliteit van je PVC vloer te behouden:

  • Moet je zware meubels verplaatsen? Gebruik een plaat multiplex of lambrisering.
  • Plaats viltjes onder de poten van je meubelstukken, zeker als ze van rubber zijn of als de meubels zwaar of scherp zijn.
  • Heb je vloeistof gemorst op de vloer, ruim dit dan direct op.
  • Plaats een deurmat voor alle ingangen van het huis en loop binnen niet met schoenen aan.
  • Breng een extra beschermlaag aan zodat de kwaliteit langer goed blijft.
  • Laat scherpe objecten niet liggen op de vloer en houd rekening met speelgoed van kinderen.

Een expert inhuren voor het onderhoud

Als je verzekerd wilt zijn van een duurzame PVC vloer waarvan de kwaliteit zo lang mogelijk goed blijft, dan is het verstandig om je vloer door een ervaren deskundige te laten leggen en om de vloer vervolgens periodiek te laten onderhouden door een expert. Een expert beschikt over de juiste materialen en gereedschappen, werkt met geschikte reinigingsmiddelen en weet op professionele wijze met je vloer om te gaan om beschadigingen te voorkomen of juist te verwijderen. Daarnaast word je van professioneel advies en garantie voorzien als je een expert inhuurt.

Heb je besloten om een expert in te schakelen, ga dan eerst in je eigen regio op zoek naar de meest betrouwbare experts en vraag offertes op. Maar met de ontvangen offertes een goede vergelijking en kies dan de specialist uit die je het meest aanspreekt. Zo weet je de meest voordelige deal te scoren en ben je daarnaast zeker dat je goed kwaliteit in huis haalt. Je kunt zo vele malen langer blijven genieten van een PVC vloer van hoogwaardig kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?