Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een betrouwbare expert vinden voor je PVC vloerEen PVC vloer wordt niet zomaar 1,2,3 aangelegd, maar er moet rekening gehouden met allerlei zaken en daarnaast kan niet iedereen een goede PVC vloer leggen. Het is meestal slim om een expert in te schakelen om van correct legwerk verzekerd te zijn, maar op welke manier kan je een betrouwbare expert vinden voor je PVC vloer? Ga door met elzen en je zult er alles over lezen.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

 

Check de prijs-kwaliteitsverhouding

Ga na hoe het zit met de prijs-kwaliteitverhouding van de expert door offertes op te vragen en een vergelijking te maken van alle opties. Zo kan je namelijk een goed beeld krijgen van de verschillende offertes, vooral van de prijzen en de kwaliteit die er wordt aangeboden. Je kunt zo gemakkelijk kiezen voor de expert die de offerte heeft uitgebracht met de beste prijs en de beste kwaliteit.

Vraag om de garantie

Hoeveel garantie je krijgt op een PVC vloer kan flink verschillen per leverancier of specialist. Bij de ene krijg je 5 tot 10 jaar garantie terwijl de ander 15 tot 30 jaar geeft. De zaken die hierbij bepalend zijn, zijn de dikte van de toplaag en het gebruik. Bij een PVC vloer met een dikkere toplaag voor commercieel gebruik krijg je gemiddeld 25 jaar garantie terwijl je voor een vloer met een minder dikke toplaag voor huishoudelijk gebruik ongeveer 15 jaar garantie krijgt.

Zijn er keurmerken aanwezig?

Ga na of de specialist of leverancier over enige keurmerken beschikt om de betrouwbaarheid aan te kunnen tonen. Relevante keurmerken voor PVC vloeren zijn bijvoorbeeld Dibt, AGBB of CE. Beschikt je PVC vloer over een keurmerk, dan weet je zeker dat je voor een milieuvriendelijke, kwalitatief goede, schone en veilige vloer hebt gekozen. Dat een vloerlegger niet beschikt over keurmerken hoeft niet te betekenen dat de kwaliteit minder goed is, kleine vloerleggers hebben meestal slechts een beperkt budget en kunnen keurmerken vaak niet betalen.

Brancheorganisaties

De meeste vloerleggers zijn aangesloten bij bepaalde brancheorganisaties. Je kunt nagaan in hoeverre de vloerlegger die je in gaat huren bij een relevante brancheorganisatie is de vloerenwereld aangesloten is zoals de Vereniging van Parketvloerenleggersbedrijven en Bouwend Nederland.

Reviews en beoordelingen

Het is verstandig om te checken of er reviews of beoordelingen over de expert te vinden zijn online. Zo kan je namelijk een beter beeld krijgen van de manier waarop de expert werkt en nagaan in hoeverre andere klanten de diensten van de desbetreffende expert hebben ervaren. Gaat het om een plezierige ervaring, dan wordt de expert meestal aanbevolen anders worden de diensten van de expert juist afgeraden als de ervaring niet aangenaam is geweest.

Een betrouwbare expert vinden voor je PVC vloer 2Kamer van Koophandel of website

Het is van belang om na te gaan of de expert officieel ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel zodat je weet of het bedrijf transparant werkt volgens de wettelijke normen. Daarnaast is het ook slim om even te checken of de expert over een eigen website beschikt en te kijken in hoeverre de website er professioneel en kwalitatief goed uitziet. Ook zo krijg je een bepaald beeld over de manier waarop de expert te werk gaat.

Vrienden en familie vragen

Je kunt via familieleden, vrienden, kennissen, collega’s en andere bekenden nagaan welke expert in PVC vloeren ze je kunnen aanbevelen. Zo kan je een goed beeld schetsen van experts waar betrouwbare mensen uit je eigen kring ervaring mee hebben, waarbij je zeker weet dat de ervaring positief is. Mond-op-mond reclame is één van de slimste manieren om een betrouwbare specialist te vinden voor het leggen van je PVC vloer.

Kies een lokale expert

Heb je besloten om een expert in te huren om je nieuwe PVC vloer te leggen, kies dan voor een lokale specialist. Lokale specialisten zijn vele malen beter om verschillende redenen, waaronder:

  • Specialisten die lokaal gevestigd zijn moeten minder lang rijden waardoor je minder aan kilometerkosten moet gaan betalen.
  • Je hoeft minder lang te wachten tot de expert langs kan komen om je vloer te leggen aangezien de afstand niet ver is.
  • Lokale specialisten hebben vaak een ruim netwerk aan handige plaatselijke contacten waar ze altijd op kunnen vallen indien noodzakelijk.
  • Bedrijven die lokaal gevestigd zijn weten alles over voorwaarden bij de gemeente en de Belastingdienst als je een PVC vloer wilt leggen.

Besparen op de kosten

Je kunt op allerlei manieren besparen op de kosten van een expert, aangezien de tarieven flink op kunnen lopen. De meest voor de hand liggende bespaartips voor het inhuren van een expert zijn als volgt:

  • Maak een vergelijking van meerdere specialisten en kies de meest voordeligste uit.
  • Kies voor een lokaal bedrijf anders ga je te veel moeten betalen aan kilometerkosten als je voor een landelijk bedrijf gaat.
  • Check of de buren mee willen doen om voor kwantumkorting te kunnen gaan waarbij de kosten onderling verdeeld worden.
  • Ga na of de expert in staat is om te onderhandelen over de prijs zodat de kosten omlaag gaan.
  • Voer het legwerk zelf uit door voor het klimsysteem te gaan, waarbij het legwerk vele malen gemakkelijker is dan bij verlijmd PVC. De arbeidskosten bedragen rond de 40% van de totale investering.
  • Voer zelf bepaalde voorbereidende taken uit waardoor de expert minder lang bezig hoeft te zijn. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld het reinigen, het schuren en stofvrij maken van de trap. Moet de trap ook worden geschilderd, dan kan je dit zelf ook doen om op de arbeidskosten te besparen.

Overweeg je het inschakelen van een ervaren specialist die je van correct legwerk en een prachtige PVC vloer kan verzekeren waar je jarenlang van gaat kunnen blijven genieten? Kies dan voor het aanvragen van meerdere offertes bij lokale specialisten zodat je een vergelijking kunt maken. Na het maken van de vergelijking kan je gemakkelijk en snel kiezen voor de keuze met de beste prijs-kwaliteitsgarantie. Dit is de slimste wijze als je zo veel mogelijk op de kosten van het leggen van een nieuwe PVC vloer wilt besparen en toch voor goed kwaliteit wilt kiezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?