Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Veelgestelde vragen over PVC vloerenSteeds meer Nederlanders gaan over tot het leggen van PVC vloeren in hun huis of bedrijfspand. Dit kan dan wel een zeer slim besluit zijn, maar er zijn zoveel zaken waar je over moet denken voordat je de investering definitief aan gaat. Ga verder met lezen als je meer te weten wilt komen over de veelgestelde vragen over PVC vloeren.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

Waarom zou je voor een PVC vloer kiezen?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een PVC vloer, waaronder de duurzaamheid van de vloer, de vochtbestendigheid, de geluiddempende werking en het comfort. Daarnaast is een PVC vloer onderhoudsarm, zeer sterk, warmtegeleidend, te combineren met vloerverarming en verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en designs.

Is een PVC vloer voor alle ruimtes geschikt?

Aangezien een PVC vloer vochtbestendig is, kan je een PVC vloer in vrijwel elke ruimte van je woning of bedrijfspand leggen. Denk zo dus niet slechts aan de woonkamer of de slaapkamers maar ook aan de keuken, het toilet, de badkamer, de garage, je veranda of zelfs een tuinhuis. Je vindt PVC vloeren niet alleen in de woningen van particulieren, maar ook in bedrijven, kantoren, overheidsgebouwen, publieke ruimtes en dergelijke.

Kan een PVC vloer met een trap gecombineerd worden?

Ja, je een PVC vloer is geschikt voor een trap. Je moet wel onthouden dat de ondergrond van de trap helemaal glad moet zijn voordat je de vloer gaat leggen.

Wat is de gemiddelde levensduur van een PVC vloer?

Dit hangt sterk af van de dikte van de slijtlaag, oftewel de kwaliteit van de PVC vloer. Onderhoud je de vloer regelmatig, dan kan je minstens 25 jaar genieten van je vloer. Dit maakt een PVC vloer zeer duurzaam in vergelijking tot andere vloersoorten.

Is een PVC vloer geschikt voor vloerverwarming?

Ja, een PVC is zeer geschikt voor vloerverwarming aangezien de vloer bestaat uit een dun en flexibele laag die de warmte gemakkelijk geleidt en de kamertemperatuur snel op kan nemen. Je kunt hierbij tevens van een verhoogd rendement uitgaan.

Wat is het verschil tussen klik PVC en plak PVC?

Het verschil tussen klik PVC en plak PVC is dat je bij plak PVC een geëgaliseerde ondervloer moet werken terwijl je bij een kliksysteem geen strakke ondergrond nodig hebt. Een geëgaliseerde ondergrond is slechts noodzakelijk als er grote oneffenheden te zien zijn op de bovenste laag. Dit maakt het leggen van een klik PVC vloer vele malen eenvoudiger dan een plak PVC.

Hoe stil is een PVC vloer?

Een PVC vloer heeft een geluiddempende werking waardoor je uit kunt gaan van een ‘stille’ vloer. Irritante geluiden van buiten kunnen je woning niet gemakkelijk binnen dringen terwijl harde geluiden binnen in je huis niet buiten of bij de buren te horen zijn.

Welke eisen moeten aan de ondervloer gesteld worden?

De ondervloer moet geheel glad en schoon zijn zonder dat oneffenheden te zien zijn. zijn er oneffenheden te zien die vrij groot zijn, pas dan een egaline vloer toe en schuur de vloer netjes glad voordat je aan de slag gaat met het legwerk.

Kan een PVC vloer over een bestaande vloer gelegd worden?

Ja, een PVC vloer kan direct worden gelegd over een bestaande vloer maar dit hangt af van welke vloersoort je hebt. Gaat het om een tegelvloer, dan ga je eerst de voegen moeten dichten. Als je een harde vloer hebt zoals beton, dan kan je de PVC vloer vrijwel meteen leggen. Als je tapijt of vinyl hebt dan kan je helaas geen PVC leggen en moet je heel de vloer vervangen. Heb je ten slotte plavuizen dan moet je eerst gaan egaliseren.

Veelgestelde vragen over PVC vloerenIs een PVC vloer vochtgevoelig?

Een PVC vloer is waterbestendig en dus ideaal voor in vochtige ruimtes zoals de badkamer, het toilet of de keuken. Is er sprake van optrekkend vocht, dan kan het PVC gaan zwellen maar dit zal hersteld worden mits van korte duur maar in principe kan je uitgaan van 100% waterbestendigheid.

Hoe onderhoud je een PVC vloer?

Een PVC vloer is onderhoudsvriendelijk en zeer hygiënisch aangezien afval zich niet snel kan hechten aan het oppervlak. Je hoeft de vloer slechts te vegen, te stofzuigen of te dweilen met water en een geschikt reinigingsmiddel. Daarnaast is het slim om jaarlijks een polish aan te brengen zodat je vloer langer beschermd en mooi blijft. Plaats daarnaast vilt onder meubelstukken die hard zijn of van rubber zijn om krassen en beschadigingen aan de vloer te voorkomen en plaats schoonloopmatten bij de ingangen van je huis.

Kan je een PVC vloer zelf leggen?

Beschik je over wat handigheid, heb je voldoende tijd en heb je wel ervaring met het leggen van vloeren dan kan je zelf aan de slag met het legwerk. Kies je voor een kliksysteem, dan kan je het legwerk helemaal zelf uitvoeren als je de juiste materialen en gereedschappen in huis haalt. Wil je echter verzekerd zijn van een correct gelegde PVC vloer, garantie op het werk, professioneel advies en een flinke tijdbesparing dan moet je een specialist inschakelen.

Is een PVC vloer gemakkelijk te repareren?

Ja, je kunt een beschadigde PVC vloer gemakkelijk repareren als je voor een kliksysteem hebt gekozen. Je hoeft hierbij slechts de beschadigde delen te vervangen door ze los te maken en eruit te tillen. Plaats vervolgens een nieuwe strook en de vloer ziet er weer zo goed als nieuw uit. Het is dan ook niet noodzakelijk om heel de vloer te vervangen als slechts een klein deel beschadigd is.

Overweeg je een PVC vloer voor in je huis, dan kan je het beste even contact opnemen met een specialist zodat je voorzien wordt van deskundig advies over de meest geschikte mogelijkheden in je situatie. Zoek in je eigen buurt naar de beste specialisten en vraag offertes op zodat je kunt gaan vergelijken. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt kies je de offerte uit die je het meest aanspreekt qua prijs en kwaliteit, waardoor je verzekerd bent van hoogwaardig kwaliteit maar ook van een flinke kostenbesparing.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?