Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het onderhoud van een PVC vloerPVC vloeren worden met de dag mee populairder, dat is duidelijk te merken aan het aantal personen die PVC vloeren laten leggen in hun woningen en kantoorpanden. Eén van de redenen waarom velen voor een PVC vloer kiezen is de onderhoudsvriendelijkheid, maar wat komt er allemaal kijken bij het onderhoud van een PVC vloer? Je kunt hier doorgaan met lezen als je meer wilt weten over PVC vloeren en het onderhoud.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

PVC vloeren en het onderhoud

Een PVC vloer is wel onderhoudsvriendelijk, maar dit betekent alsnog niet dat de vloer onderhoudsvrij is. Je gaat ook een PVC vloer, net zoals elke vloersoort met enige regelmaat moeten onderhouden. Een dagelijkse stofzuigbeurt of dweilbeurt is lang niet voldoende om jaren vooruit te komen, elke vloer heeft van tijd tot tijd een onderhoudsbeurt nodig om vroegtijdige vervanging door slijtage te voorkomen. Door het onderhoud van je PVC vloer niet te verwaarlozen zal je woning er tevens vele malen beter uitzien aangezien de vloer langer mee zal gaan en mooi zal blijven.

Stofzuigen en dweilen

Een PVC vloer dien je dagelijks of minimaal 3 maal per week te stofzuigen of te dweilen met lauwwarm water en wat geschikt reinigingsmiddel voor PVC vloeren. PVC vloeren zijn namelijk glad en dan ook goed schoon te houden met een stofzuiger of een dweil. Zand, steentjes en ander vuil kan een PVC vloer gemakkelijk beschadigen, vooral als je met schoenen op de vloer loopt.

Hoe vaak onderhouden?

Een PVC vloer dien je regelmatig schoon te maken, maar periodiek te onderhouden. Je kunt het onderhoud zelf uitvoeren of een specialist inhuren om het onderhoudswerk te doen. Periodiek onderhoud betekent dat de PVC vloer met enige regelmaat wordt onderhouden. Hoe vaak dit dient te gebeuren hangt per situatie en huishouden af. Een grote onderhoudsbeurt dien je minstens één of twee keer per jaar te doen door middel van machinaal schrobben. Het is ook verstandig om een beschermende toplaag op de PVC vloer aan te brengen.

Een versleten PVC onderhouden

Als je PVC vloer verouderd of versleten is, dan ga je de vloer een goede onderhoudsbeurt moeten geven. Dit geldt vooral op de meest belopen plekken die vanwege intensief gebruik versleten zijn. Geef je een versleten PVC vloer een onderhoudsbeurt, dan zal de vloer er weer zo goed als nieuw uit kunnen zien en vele malen beter beschermd zijn.

Benodigdheden onderhoud

Het onderhouden van een PVC vloer vergt niet veel. Je moet slechts enkele benodigdheden in huis halen zoals een PVC vloer vriendelijk reinigingsmiddel, een stofzuiger, een dweil en een emmer of een teil. Daarnaast is het ook slim om een beschermende topcoat te kopen voor de PVC vloer.

Hoe onderhoud je een PVC vloer?

Een PVC vloer onderhouden is vrij gemakkelijk, je hoeft slechts de onderstaande stappen te nemen als je een PVC vloer gaat onderhouden:

  1. Maak de ruimte waar de PVC vloer zich bevindt schoon, verplaats de meubels en ruim alles goed op.
  2. Gebruik een stofzuiger om de ruimte stofvrij te maken. Vergeet voornamelijk de randen en de hoeken niet.
  3. Maak de vloer goed schoon door een dweil te gebruiken met water en een PVC reinigingsmiddel. Dweil met een zigzag patroon als je zo efficiënt mogelijk wilt dweilen en spoel de dweil vaak genoeg uit om te voorkomen dat de vloer te nat blijft.
  4. Maak de ramen en deuren open zodat de vloer goed kan drogen.

Het onderhoud van een PVC vloerLet op met het gebruik van reinigingsmiddelen

Pas goed op als je toch reinigingsmiddelen gaat gebruiken om je PVC vloer te onderhouden. Bepaalde reinigingsmiddelen kunnen een PVC vloer namelijk beschadigen vanwege overdosering waardoor je vlekken of een doffe waas te zien krijgt op je PVC vloer. Lees altijd goed op de verpakking hoe je het reinigingsmiddel moet gebruiken om overdosering te voorkomen. Maak daarnaast nooit gebruik van een stoomreiniger om de vloer te onderhouden anders zal de warmte die van het apparaat afkomt de vloer beschadigen. Ook kokend water zal je vloer doen opzwellen of het PVC doen loslaten.

Beschadigingen voorkomen

Naast het onderhouden van je PVC vloer is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de vloer zo min mogelijk beschadigd. Door je PVC vloer te beschermen zal de vloer er jarenlang mooi uit blijven zien waardoor je PVC vloer ook langer mee zal gaan. Je kunt beschadigingen voorkomen door een goed vloerkleed of een deurmat voor de ingangen van je huis te plaatsen, door een plaat multiplex of lambrisering te gebruiken als je zware meubels moet verplaatsen over je PVC vloer en door viltjes te plaatsen onder meubelstukken. Ruim verder overtollig gemorst vloeistof direct op.

Een expert voor het onderhoudswerk

Je hoeft je PVC vloer niet zelf te onderhouden, zeker als je hier geen tijd voor hebt of niet over de juiste materialen en gereedschappen beschikt. Het is dan ook slim om een ervaren expert in te schakelen om een goede onderhoudsbeurt uit te voeren. Een expert kan je van goed onderhoudswerk verzekeren, je krijgt garantie op het onderhoudswerk en er wordt gebruik gemaakt van hoog kwaliteitsproducten en geschikte reinigingsmiddelen waardoor je PVC vloer niet beschadigd raakt en goed beschermd blijft. Daarnaast werkt een expert efficiënt waardoor je PVC vloer snel schoon is, wat jou een flinke tijdsbesparing en energiebesparing op zal leveren terwijl je vloer er lang mooi uit blijft zien.

Wil je je PVC vloer onderhouden maar het werk overlaten aan een echte deskundige die je van correct onderhoudswerk en professioneel advies kan voorzien over de meest geschikte mogelijkheden? Ga dan eerst in je eigen regio op zoek naar betrouwbare experts om na te gaan wat je opties zijn. Vraag offertes op bij de beste specialisten en maak vervolgens een vergelijking met al deze offertes. Zo kan je namelijk een goed geïnformeerde keuze maken tussen de verschillende specialisten en voor de offerte met de beste prijs-kwaliteitsverhouding kiezen. Je kunt op deze wijze het meest op de kosten van het onderhouden van een PVC vloer besparen als je een professioneel gaat inschakelen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?