Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een PVC vloer schilderenBen je uitgekeken op de huidige kleur van je PVC vloer of ben je onlangs verhuisd en wil je de vloer voorzien van een nieuw kleurtje? Dan is het een interessant idee om de PVC vloer te schilderen, maar in hoeverre kan je een PVC vloer schilderen en wat komt er allemaal kijken bij het schilderen van een PVC vloer? Ga verder met lezen en je komt het allemaal te weten.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

 

 

Een PVC vloer schilderen: kan dit?

Ja, je kunt een PVC vloer wel schilderen maar er komt van alles kijken bij het verven van deze vloersoort. Je gaat namelijk rekening moeten houden dat de toplaag van een PVC vloer bestaat uit een gladde kunststof laag waar de meeste verfsoorten niet gemakkelijk aan kunnen hechten. Na enige tijd zal de verflaag dan ook loslaten. Als je je PVC vloer wilt voorzien van een geheel nieuwe kleur, dan ga je wel gebruik moeten maken van de juiste verfsoort voor een PVC vloer en ga je tevens ook moeten werken volgens een stappenplan.

Reden om je PVC vloer te schilderen

Al zijn PVC vloeren stootvast en duurzaam, dan nog kunnen ook PVC vloeren slijten na enige tijd, zeker als de vloer intensief belopen wordt. de vloer kan er dan minder mooi uitzien, waardoor velen overgaan tot het verven van de vloer. Er zijn verschillende redenen om een PVC vloer te schilderen, waaronder:

 • Een versleten vloer schilderen zal er weer zo goed als nieuw uitzien.
 • Je huidige vloerkleur past niet meer bij het interieur van je woning.
 • Je bent pas verhuisd en de kleur van de vloer staat je niet aan.
 • Om de vloer beter tegen krasvorming en andere beschadigingen te beschermen.
 • Voor de veiligheid, door een antislip-product toe te voegen aan de verf.

Een geschikte verfsoort gebruiken

Om een PVC vloer te schilderen kan je geen normale vloerverf gebruiken, maar je hebt een geschikte verfsoort nodig voor een optimale hechting aan het vloeroppervlak. Je kunt voor het verven van een PVC vloer het beste gebruik maken van een speciale 2-componenten vloerverf op basis van Polyurethaan. Deze verfsoort voor PVC vloeren is slijtvast en wordt keihard na het uitdrogen.

De kostenbepaling

Hoeveel je gaat betalen voor het laten schilderen van een PVC vloer hangt af van meerdere factoren. De kosten voor het schilderwerk worden voornamelijk bepaald door het tarief van de schilder, aangezien de kosten flink variëren onder de schilders. Daarnaast moet er ook worden gekeken naar de soort schilder. Winterschilders hanteren namelijk veel voordelige tarieven van normale schilders. Ook de kilometerkosten doen de prijs flink stijgen naarmate je verder weg van de schilder woont. Er moet verder ook worden gekeken naar de oppervlakte van de vloer, de huidige vloersoort en de staat van de vloer en het voorbereidingswerk.

Stappen PVC vloer schilderen

Er zijn verschillende stappen die je gaat moeten nemen als je een PVC vloer wilt schilderen. Het is dan ook belangrijk om volgens een stappenplan te werken, anders kan je gemakkelijk belangrijke stappen tijdens het schilderproces vergeten:

 1. Maak de vloer goed schoon en stofvrij door te stofzuigen.
 2. Verwijder ook de plinten zodat er eronder kunt verven.
 3. Ontvet de vloer door middel van een PVC vloervriendelijke ontvetter.
 4. Schuur de vloer met schuurpapier en maak de oppervlakte weer schoon en droog.
 5. Breng een laag primer of grondverf aan geschikt voor PVC vloeren.
 6. Laat de primerlaag opdrogen, schuur de vloer en maak de oppervlakte opnieuw schoon en droog.
 7. Breng een laag verf aan, laat de laag opdrogen, schuur de laag op en maak de laag weer schoon en droog zodat je de tweede verflaag aan kunt brengen.
 8. Plaats de plinten weer op hun plek en laat de vloer minimaal 2 weken drogen voordat je zware meubels gaat verplaatsen over de vloer.

Wat zijn de alternatieven?

Naast het verven van een PVC vloer kan je ook voor een ander alternatief kiezen: het vervangen van de vloer. Dit is slechts het geval als je PVC vloer flink is beschadigd. Bij lichte beschadigingen kan je deze meestal wel schilderen, maar als het gaat om grote beschadigingen dan kan je de vloer compleet vervangen. Vergeet niet dat het altijd vele malen goedkoper is om de vloer te schilderen dan te vervangen, dus zorg ervoor dat je de vloer periodiek onderhoudt zodat je voorkomt dat de vloer geheel vervangen moet worden en je een hoop geld gaat moeten uitgeven.

Zelf schilderen of een expert inschakelen?

Het schilderen van een PVC vloer hoeft niet moeilijk te zijn, je gaat zelf aan de slag kunnen gaan als je een beetje handig bent, ervaring met schilderklusjes hebt, voldoende tijd vrij hebt, de juiste verfmaterialen koopt en de gereedschappen en andere verfbenodigdheden in huis haalt. Wil je echter van professioneel advies verzekerd zijn van een ervaren specialist, garantie krijgen op het schilderwerk zodat je optimaal gedekt bent tegen onvoorziene omstandigheden omtrent je vloer en tijd besparen op het schilderwerk, dan is het slim om een expert in te schakelen. Daarnaast kan een expert het werk op efficiënte wijze uitvoeren en wordt er gebruik gemaakt van geschikte hoogwaardige materialen zodat je zeker weet dat je vloer er lang mooi uit blijft zien.

Overweeg je het schilderen van je versleten PVC vloer of wil je een nieuw kleurtje aanbrengen zodat je vloer beter bij het geheel van je interieur past? dan kan je beter een specialist inschakelen zodat je van deskundig advies kunt ontvangen over de mogelijke opties en van uitstekend schilderwerk verzekerd bent. Schakel een specialist in door rond te kijken in je buurt welke betrouwbare experts er gevestigd zijn en vraag offertes op om ze vervolgens naar elkaar te leggen voor het maken van een vergelijking. Aan de hand van de vergelijking kan je nagaan welke specialist de meest voordelige offerte heeft uitgebracht met de beste kwaliteit. Zo weet je namelijk te kiezen voor hoogwaardig kwaliteit terwijl je ook nog eens op de kosten van het schilderwerk van je PVC vloer bespaart.

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?