Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een PVC vloer in de badkamerEen PVC vloer is zeer geschikt als badkamervloer vanwege de waterbestendige functie en de veelzijdigheid van de vloer. Een PVC vloer is namelijk onderhoudsvriendelijk, hygiënisch en vrij betaalbaar, maar wat komt er allemaal kijken bij een PVC vloer in de badkamer? Ga verder met lezen als je hier meer over te weten wilt komen.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

 

Waarom een PVC vloer in de badkamer?

De badkamer is een ruimte in huis de meeste mensen dagelijks direct naartoe gaan in de ochtend bij het wakker worden en vaak ook de laatste ruimte die je voor het slapen gaat bezoekt. Daarom is het dan ook cruciaal dat je goed let op welke badkamervloer je kiest. Zoek je een nieuwe badkamervloer, dan kan je beter voor een PVC vloer kiezen vanwege de vele voordelen. Een PVC vloer is vochtbestendig, wat deze vloersoort uitermate geschikt maakt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer maar ook het toilet. In de badkamer is er meestal sprake van damp, stoom, vochtigheid en wisselende temperaturen. Daarnaast is een PVC vloer niet glad, wat zeer cruciaal is voor in de badkamerruimte en kan je uitgaan van een onderhoudsvriendelijke, hygiënische, duurzame, krasvaste en slijtvaste vloer.

Wat gaat het kosten?

Hoeveel je gaat moeten betalen voor je nieuwe PVC badkamervloer hangt af van een aantal zaken. Denk zo aan de totale oppervlakte van de vloer, de soort PVC, het legpatroon, de afwerking en de ondergrond. Daarnaast kan een specialist een tarief per uur of per vierkante meter hanteren. Wordt er een tarief per vierkante meter gehanteerd, dan kan je bij dry-back PVC uitgaan van gemiddeld €18 tot €35 per vierkante meter en bij click PVC ongeveer €7 tot €10 per vierkante meter.

Hanteert de specialist een tarief per uur, dan kan je uitgaan van een gemiddeld uurtarief van €45 tot €65, maar vergeet niet dat de kosten per specialist flink kunnen variëren afhankelijk van de ervaring die de specialist heeft. Kies je voor het inschakelen van een specialist, vergeet dan niet om na te gaan of je te maken hebt met een betrouwbaar bedrijf door:

  • Te kiezen voor een lokale specialist zodat je sneller aan de beurt bent en minder aan kilometerkosten moet betalen.
  • Te checken of de specialist keurmerken heeft of is aangesloten bij een relevante brancheorganisatie.
  • Na te gaan of er reviews en beoordelingen te vinden zijn van andere klanten die ervaring hebben met de expert.
  • Te kijken of de specialist een officiële website heeft of staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Waterbestendig

Eén van de voordelen van een PVC vloer is dat PVC waterbestendig is. Een waterdichte vloer is zeer geschikt voor plaatsing in natte ruimtes zoals de badkamer en het toilet. Water dat op de vloer wordt geknoeid zal de vloer niet direct beschadigen, wat voornamelijk handig is voor in de douche. Gaat het om overtollig gemorst water, dan is het wel slim om dit direct schoon te maken.

Egaliseer de ondergrond eerst

Om een PVC vloer in de badkamer te kunnen leggen ga je eerst de ondergrond moeten egaliseren als je kiest voor verlijmd PVC, oftewel Dry-back PVC. Oneffenheden die in de ondergrond te zien zijn, zullen namelijk duidelijk op te merken zijn in de bovenste laag van de PVC vloer in je badkamer. Kies je voor Click PVC, dan is het niet noodzakelijk om de ondervloer eerst te egaliseren.

Een PVC vloer in de badkamerPas op met rubber

PVC en rubber gaan niet zo goed samen, wat het dan ook cruciaal maakt om geen rubber op de vloer toe te laten om slijtage en beschadigingen en chemische vlekreacties te voorkomen. Denk zo aan rubberen zolen van schoenen, rubberen poten van de wasmachine en droger of rubberen steunen van een badkuip. Dergelijke zaken kunnen je PVC vloer flink beschadigen, wat onnodige kosten aan reparatie met zich meebrengt.

De kwaliteit

Een badkamervloer moet natuurlijk wel van goed kwaliteit zijn, zeker als je uitgaat van wisselende temperaturen, vocht, stoom en damp. Besparen op de prijs van een nieuwe vloer is altijd mooi meegenomen, maar vergeet niet dat je nooit op de kwaliteit van een badkamervloer moet besparen. Kies je voor een nieuwe PVC vloer, investeer dan ook in een goede PVC badkamervloer als je jarenlang van een goede vloer verzekerd wilt zijn. Een goede PVC vloer mag best iets meer kosten dan een PVC vloer van laag kwaliteit.

Het onderhoud van de vloer

Een badkamervloer dient zo onderhoudsvriendelijk mogelijk te zijn, wat een PVC vloer dan ook ideaal maakt. Een PVC vloer is namelijk hygiënisch aangezien vuil en viezigheid zich niet gemakkelijk hecht aan de oppervlakte. Op deze manier wordt de beschermende laag van de PVC vloer ook niet aangetast, als je maar geen gebruik maakt van agressieve chemische reinigingsmiddelen. Een PVC vloer onderhoud je door slechts een stofzuiger te gebruiken of anders een dweil met wat water en een geschikt reinigingsmiddel voor PVC vloeren.

Click PVC versus Dry-back PVC in de badkamer

Je kunt in de badkamer kiezen voor zowel Click PVC als Dry-back PVC aangezien beide PVC vloersoorten goed tegen vochtigheid kunnen. Kies je voor dry-back PVC, dan ga je een expert moeten inhuren voor het legwerk terwijl je bij klik PVC het legwerk in principe zelf kunt uitvoeren als je de juiste materialen en gereedschappen in huis haalt. Daarnaast kan je een beschadigd deel van een click PVC vloer gemakkelijker vervangen dan bij een dry-back PVC vloer aangezien je slechts het beschadigd deel eenvoudig kunt verwijderen en vervangen.

Overweeg je een nieuwe PVC vloer voor in je badkamer en weet je niet waar je zou moeten starten? Dan dien je direct op zoek te gaan naar betrouwbare experts in je omgeving zodat je een beter beeld hebt van alle mogelijkheden. Vraag offertes bij al deze experts op en maak een vergelijking. Je kunt flink besparen op de kosten van je nieuwe PVC badkamervloer als je eerst een goede vergelijking maakt en dan pas de deal kiest die je het meest aanspreekt op basis van prijs en kwaliteit.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?