Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een PVC vloer in de keukenIn de meeste woningen is de keuken één van de ruimtes waarbij de vloer het meest te verduren heeft. Er wordt vaak intensief belopen op een keukenvloer, wat het zeer interessant maakt om te kiezen voor een PVC vloer op moment dat je gaat denken aan het investeren in een nieuwe vloer. De mogelijkheden voor PVC vloeren in de keuken zijn namelijk zeer uitgebreid, maar wat komt er allemaal kijken bij een PVC vloer in de keuken? Als je hier meer over wilt weten, ga dan door met lezen.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

 

Waarom een PVC vloer in de keuken?

PVC vloeren zijn vochtbestendig, wat deze vloersoort zeer geschikt maakt voor in de keuken maar ook in andere vochtige ruimtes zoals de badkamer of het toilet. De keukenvloer heeft dagelijks veel te verduren, zeker als je een groot huishouden hebt en je dagelijks kookt. Daarnaast is de keuken een drukke ruimte, wat het geluidwerend effect van een PVC vloer handig maakt. Een PVC is tevens warmtegeleidend, krasvast, slijtvast, duurzaam, onderhoudsvriendelijk, brandvertragend, anti allergisch en hygiënisch, goed met vloerverwarming te combineren en vrij betaalbaar.

Soorten PVC vloeren voor de keuken

We kennen verschillende soorten PVC vloeren, maar voor in de keuken zijn de twee meest populaire keuzes Dry-back PVC of Click PVC. In geval van het dry-back systeem worden de planken verlijmd, wat een arbeidsintensieve taak is waarbij gewerkt moet worden met geduld en precisie. Een ervaren expert inhuren is dan ook zeer slim. Daarnaast kan je in de keuken ook voor het kliksysteem kiezen, welke je geheel zelf kunt leggen door simpelweg de planken in elkaar te klikken tot de hele vloer gelegd is. Je kunt verder nog uit meerdere kleuren, patronen, structuren en materialenimitaties kiezen als je een PVC vloer in de keuken gaat leggen.

Wat gaat het kosten?

Wat de exacte kosten zullen zijn voor het leggen van een PVC vloer in de keukenruimte hangt voornamelijk af van bepaalde zaken zoals de totale oppervlakte in vierkante meters, de soort PVC vloer, het legpatroon, de afwerking, de huidige staat van de ondervloer en wat voor soort specialist je inschakelt. De kosten kunnen zowel per vierkante meter als per uur worden bepaald. Bij een tarief per uur kan je van gemiddeld €45 tot €65 uitgaan. Wordt er een tarief per vierkante meter gehanteerd, dan kan je van het onderstaand kostenplaatje uitgaan:

Soort PVC vloer Kosten
Dry-back PVC €18 – €35 per m2
Click PVC €7 – €10 per m2

Vergeet tenslotte niet dat je de kosten van een specialist kunt verlagen door offertes te vergelijken met elkaar om zo de voordeligste te kiezen, door te kiezen voor een lokale expert, door van de fiscale voordelen gebruik te maken of door een subsidie aan te vragen als je ook voor vloerisolatie gaat.

Egaliseer de ondergrond eerst

Als je van het kliksysteem gebruik gaat maken dan is elke ondergrond geschikt, en hoef je dus niet eerst te denken aan egaliseren. Ga je echter voor verlijmd PVC, dan is het wel noodzakelijk om de ondergrond goed te egaliseren. Door een goed geëgaliseerde ondergrond zullen oneffenheden niet op te merken zijn in de bovenste laag van je nieuwe PVC keukenvloer.

Een PVC vloer in de keukenVuilwerende beschermlaag

Het is verstandig om een vuilwerende beschermlaag aan te brengen als je helemaal klaar bent met het leggen van je nieuwe PVC keukenvloer. Deze toplaag zorgt voor het beschermen van de PVC vloer waardoor de vloer vele malen langer meegaat en vlekken worden voorkomen. Vlekken op de keukenvloer komen namelijk veel vaker voor dan je zou denken, zeker als het gaat om sausjes, mosterd, ketchup, curry en dergelijke.

De stevigheid

De keuken is één van de drukste ruimtes in de meeste Nederlandse huishoudens waarbij de vloer vaak intensief belopen wordt. Dit is vooral het geval als het gezin uit meerdere leden bestaat die allemaal de keuken meerdere keren per dag in en uit lopen. Een vloer die veel te verduren heeft zal dan ook stevig moeten zijn. Daarnaast moet een goede keukenvloer krasvast en slijtvast zijn zodat je jarenlang verzekerd bent van een prachtig uitziende keukenvloer.

De kwaliteit

Een PVC vloer moet van goed kwaliteit zijn aangezien de levensduur vrij lang is. Het is dan ook cruciaal om niet op de kosten van een goede PVC vloer te besparen, een goede PVC vloer mag best meer kosten dan een vloer van slecht kwaliteit.

Het onderhoud van de vloer

Een PVC vloer in de keuken onderhouden is vrij gemakkelijk. Je hebt slechts water en een geschikt reinigingsmiddel nodig voor een goede poetsbeurt om stof en vet weg te poetsen. PVC vloeren zijn gelukkig glad en waterbestendig en kunnen dan ook goed tegen vocht. Dit maakt een PVC ideaal voor dweilen of stofzuiger.

Zelf vloer in de keuken leggen?

Je kunt dan wel handig zijn in de keuken, maar als je niet over de juiste mate van ervaring of kennis beschikt met het leggen van PVC vloeren dan is het verstandig om een expert in te schakelen. Ga je voor het kliksysteem, dan kan je in principe zelf met het legwerk aan de slag door elke plan in elkaar te klikken tot je de hele vloer gelegd hebt. Als je hebt gekozen voor verlijmd PVC dan is het slimmer of een expert in te schakelen om je keukenvloer te keggen. De expert gaat namelijk de ondergrond eerst moeten egaliseren en daarnaast is het verlijmen van PVC een tijdrovende klus.

Heb je plannen om je keukenvloer te renoveren, dan is het slim om een expert in te schakelen om te vragen over de mogelijkheden van een PVC vloer. Check welke betrouwbare experts er gevestigd zijn in je eigen buurt, ga offertes bij elk van deze experts opvragen en maak vervolgens een uitgebreide vergelijking zodat je een geheel beeld kunt hebben van alle opties. Besparen op de kosten van een nieuwe PVC keukenvloer wordt zo vele malen gemakkelijker omdat je kunt vergelijken tussen de verschillende prijzen en kwaliteiten van de experts. De besparing kan dan ook oplopen van 20 tot wel 30%.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?