Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Vloerverwarming voor een PVC vloerNiet elke vloersoort is geschikt voor vloerverwarming. Mocht je een PVC vloer in je woning of bedrijfspand hebben, dan kan je ervan uitgaan dat de vloer prima met vloerverwarming te combineren is. Er komen namelijk allemaal redenen kijken bij vloerverwarming en een PVC vloer, maar wat komt er allemaal kijken bij het combineren van een PVC vloer met vloerverwarming? Als je verder gaat met lezen kan je hier meer informatie over vinden.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

PVC vloer combineren met vloerverwarming

Een PVC vloer heeft allerlei voordelige eigenschappen die het interessant maken om te denken aan vloerverwarming. Dit komt omdat een PVC vloer warmte goed geleidt en de warmte dan ook goed doorlaat. Je hebt een PVC vloer dan ook vrij snel terugverdiend, ondanks de hoog oplopende kosten. Je profiteert namelijk flink van de energiebesparing op je maandelijkse factuur en daarnaast ook van de lange levensduur van de vloer. Een PVC vloer gaat immers zeker 25 jaar mee, is onderhoudsvriendelijk, geluidswerend en slijtvast. Dit maakt de PVC vloer de ideale vloer om met vloerverwarming te combineren.

Een goede warmtegeleiding en energiebesparing

Door een PVC vloer met vloerverwarming te combineren profiteer je van een optimale warmtegeleiding. Dit brengt een verhoogd rendement op, aangezien de ruimtes op efficiënte wijze worden opgewarmd zonder te veel warmteverlies. Er hoeft dan ook minder gestookt te worden, waardoor de maandelijkse energiekosten flink omlaag zullen gaan. Wil je nog meer energie besparen, schakel dan een warmtepomp in of koop een zonneboiler.

Een ondervloer is niet noodzakelijk

Kies je voor vloerverwarming, dan kan de PVC vloer direct op de dekvloer gelegd worden. Hierdoor zal de werking van de vloerverwarming tevens bevorderen en wordt er flink bespaard op de kosten. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van draadmatten of noppenplaten. Het is dus niet noodzakelijk om eerst aanpassingen te doen in de ondervloer, wat je een hoop tijd, geld en energie bespaart.

Geschikt als hoofdverwarming

Een PVC vloer in combinatie met vloerverwarming is zeer efficiënt en kan dan ook prima als hoofdverwarming worden gebruikt. Er zullen dan ook geen radiatoren meer in zicht zijn om je woning te verwarmen, waardoor je ruimte zult besparen terwijl heel je woning lekker warm blijft. Veel mensen zijn van mening dat radiatoren niet mooi in het zicht staan en proberen ze dan ook zo onopvallend mogelijk te maken. Door de radiatoren te verwijderen oogt de ruimte wat netter en heb je meer plaats voor andere meubelstukken of accessoires om je interieur helemaal compleet te maken.

Vloerverwarming voor een PVC vloer

In heel het huis vloerverwarming

Als je een PVC vloer hebt in huis, dan heb je de mogelijkheid om in heel je woning vloerverwarming aan te leggen. Vloerverwarming gaat namelijk zeer goed met PVC en kan dan ook in heel je huis toegepast worden, ook in vochtige ruimtes zoals de keuken, het toilet en de badkamer maar denk ook aan de woonkamer of de slaapkamer. Daarnaast is een PVC vloer onderhoudsvriendelijk en slijtvast, dus ideaal voor rond het huis. Je hoeft maar te denken aan het dweilen van de vloer met water en een geschikt reinigingsmiddel, één tot tweemaal per maand. Ook het gebruik van een stofzuiger is slim om de vloer schoon te houden.

Meer ruimte in huis en een sneller verwarmde woning

Ga je vloerverwarming aanleggen, dan zijn radiatoren in huis niet meer nodig waardoor je meer ruimte in huis overhoudt voor andere spullen. Je kunt op deze manier je interieur een nieuwe twist geven aangezien de radiatoren zullen verdwijnen. Daarnaast wordt je woning sneller warm met vloerverwarming dan met radiatoren en kan je uitgaan van een betere luchtkwaliteit in huis omdat er minder stof gecirculeerd wordt.

Meest geschikte PVC vloer

Er zijn verschillende soorten PVC vloeren die goed met vloerverwarming gecombineerd kunnen worden. Denk zo aan een PVC visgraat vloer, PVC tegels en dergelijke. Als je niet helemaal zeker weet of je huidige vloer wel geschikt is voor vloerverwarming, dan is het slim om een expert in te schakelen voor deskundig advies over de opties. Hierdoor voorkom je een miskoop aangezien je precies komt te weten of je vloer wel of niet geschikt is.

PVC vloer en vloerkoeling

Naast vloerverwarming kan je met een PVC vloer ook denken aan vloerverkoeling voor je woning. Veel nieuwbouwwoningen hebben tegenwoordig geen cv-ketel meer in huis, maar maken gebruik van een warmtepomp om hun woning en water op te warmen. Via je vloerverwarming kan je met de warmtepomp je huis ook lekker koelen, vooral heerlijk tijdens de warme zomermaanden als de buitentemperatuur hoog is. Vrijwel alle PVC vloeren zijn geschikt voor vloerverkoeling.

Hulp inschakelen

Weet je niet helemaal zeker of je vloer wel geschikt is voor vloerverwarming, wat voor soort vloerverwarming je moet kiezen en of je een subsidie aan kunt vragen? Neem contact op met een specialist die je kan voorzien van de correcte informatie.

Een subsidie aanvragen

Om de kosten van vloerisolatie met een PVC vloer te verlagen, zou je een subsidie aan kunnen vragen. Deze subsidie wordt slechts uitgereikt als je vloerisolatie laat aanleggen, waarbij je uit kunt gaan van een gemiddeld subsidiebedrag van €300 tot €600. Hoeveel subsidie je precies kijkt hangt af van de grootte van je woning. Daarnaast ga je aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen als je de subsidie aan wilt vragen. Ga na bij je gemeente wat de plaatselijke voorwaarden zijn voor de isolatiesubsidie voor je PVC vloer.

Indien je van plan bent om je woning te gaan verbouwen, renoveren of als je onlangs een nieuw huis gekocht hebt dan is het slim om voor een PVC vloer te kiezen. een goede specialist kan je hierbij goed onderweg helpen door je professioneel advies te geven over de beste opties. Je kunt in je eigen regio rondkijken welke goede specialisten er gevestigd zijn en offertes gaan aanvragen zodat je hier een vergelijking mee kunt maken. Maak de vergelijking en kies dan de offerte uit die het beste past bij je. Je kunt zo zeker weten dat je op de kosten bespaart terwijl je ook kwaliteit gekozen hebt.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?