Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Een PVC vloer in de woonkamerBen je onlangs verhuisd, ga je je woonkamer geheel renoveren op opnieuw inrichten of staat de vloer in de woonkamer je niet meer aan? Dan kan het slim zijn om een nieuwe PVC vloer te overwegen aangezien deze vloersoorten duurzaam zijn, warmtegeleidend, vochtbestendig en geluiddempend. Je hebt daarnaast de keuze uit verschillende soorten PVC vloeren, maar wat komt er allemaal kijken bij een PVC vloer in de woonkamer? Ga door met lezen als je hier alles over zou willen weten.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

 

Waarom een PVC vloer in de woonkamer?

Een PVC vloer is zeer handig voor in de woonkamer in tegenstelling tot andere vloersoorten. Dit komt omdat een PVC vloer amper geluid maakt en warmtegeleidend is. Daarnaast is een PVC vloer onderhoudsvriendelijk, betaalbaar, vochtbestendig, goed met vloerverwarming te combineren en duurzaam waardoor je zeker bent van goed kwaliteit en een lange levensduur.

Soorten PVC vloeren voor de woonkamer

In de woonkamer kan je verschillende soorten PVC vloeren leggen. De meest geschikte keuzes zijn dry-back PVC oftewel verlijmd PVC of Click PVC. Daarnaast kan je uit meerdere kleuren en materiaalimitaties kiezen, verschillende legpatronen en motieven. Zo weet je voor elk interieursoort wel een passende PVC vloer te vinden.

Wat gaat het kosten?

Hoeveel je moet gaan betalen voor het leggen van een PVC vloer in je woonkamer hangt af van wat voor soort PVC vloer je kiest, het legpatroon, de oppervlakte van de vloer, de afwerking en de huidige staat van de ondervloer. Hieronder tref je een gemiddeld kostenplaatje waarbij je na kunt gaan wat je ongeveer gaat betalen als je een PVC vloer laat leggen door een expert in je woonkamer aan de hand van de soort PVC vloer. Je treft hieronder zowel de kosten per vierkante meter als het gemiddeld uurtarief.

Soort PVC vloer Kosten
Verlijmd PVC €18 – €35 per m2
Click PVC €7 – €10 per m2
   
Uurtarief expert PVC vloer leggen €45 en €65 per uur

Egaliseer de ondergrond eerst

In hoeverre de ondergrond van je woonkamer eerst moet worden geëgaliseerd hangt af van de huidige staat van je ondergrond en van de soort PVC vloer die je kiest. Ga je voor een kliksysteem, dan is een geëgaliseerde ondervloer niet noodzakelijk aangezien elke ondergrond wel geschikt is maar als je voor verlijmd PVC gaat dan is dit wel nodig. Egaliseer de ondergrond anders zullen oneffenheden heel duidelijk in de bovenste laag van de nieuwe PVC vloer te zien zijn.

Vergeet vloerverwarming niet

Ook vloerverwarming in de woonkamer is zeer belangrijk voor het comfort van de bewoners. De woonkamer is immers een plaats waar alle familieleden dagelijks samen komen om gezellige momenten door te brengen. Dit maakt een aangenaam warme vloer zeer interessant waardoor niemand meer last heeft van koude voeten, dus ga direct bij het leggen van je nieuwe PVC vloer over tot vloerverwarming.

Subsidie voor vloerverwarming

Als je hebt besloten dan je vloerverwarming gaat combineren met het leggen van je nieuwe PVC vloer, dan kan je hier een subsidie voor aanvragen bij de gemeente. Het verduurzamen van je woning wordt immers flink gestimuleerd door de overheid waardoor je een subsidie uitgereikt krijgt als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Dankzij de subsidie kan je de kosten voor een PVC vloer aanzienlijk verlagen, waarbij je uit kunt gaan van een gemiddelde besparing van 20 tot 30%.

Een PVC vloer in de woonkamerDe juiste legrichting bepalen

De vloer in je woonkamer dient er netjes uit te zien aangezien deze als eerste op zal vallen bij elke binnenkomer. Hou dan ook rekening met de legrichting van de nieuwe PVC vloer aangezien de legrichting veel kan zeggen over hoe groot, breed, lang of juist klein je woning is. De meest populaire legmethodes voor een PVC vloer in de woonkamer zijn verticaal, horizontaal of diagonaal maar er zijn ook anderen die gaan voor een visgraat patroon of een Hongaarse punt in de woonkamerruimte.


Rekening houden met lichtinval

Hou in de woonkamer rekening met de lichtinval als je een PVC vloer gaat leggen, aangezien dit een bepaalde sfeer kan creëren in de ruimte. Hoe groter de lichtinval op de PVC vloer vanwege bijvoorbeeld grote open ramen, een groot open balkon of de veranda, des te lichter de vloer zal ogen en hoe ruimer de uitstraling. Komt er juist minder licht naar binnen op de vloer, dan zal dit je ruimte een robuuste en stoere look geven. Door rekening te houden met de lichtinval kan je ook passende meubelstukken en accessoires vinden voor je interieur.

Zelf vloer in de woonkamer leggen?

Tegenwoordig zijn PVC vloeren gemakkelijk zelf te leggen in de woonkamer, maar dit geldt slechts als je kiest voor het kliksysteem. Je hoeft de planken slechts aan elkaar vast te klikken tot de hele vloer in de woonkamer gelegd is. Deze vloer kan je ook gemakkelijk zelf demonteren als je gaat verhuizen of vervangen als er een deel beschadigd is. Door je PVC vloer zelf je leggen bespaar je op zeker 35% van de kosten. Kies je voor verlijmd PVC oftewel dry-back PVC, dan is het in de meeste gevallen wel aan te raden om een ervaren expert in moeten schakelen voor de klus. Voor verlijmd PVC ga je eerst de ondergrond moeten egaliseren, wat specialistisch werk is. Daarnaast is het verlijmen van de PVC stroken op de correcte manier arbeidsintensief werk waar je veel tijd en geduld voor moet hebben.

Heb je besloten dat je een PVC vloer gaat leggen in je woonkamer maar wil je dit liever in handen laten van een ervaren professioneel? Schakel dan een expert in door rond te kijken in je omgeving en te checken of er betrouwbare specialisten gevestigd zijn. vraag offertes op en gebruik deze offertes om een vergelijking te kunnen maken zodat je een beter beeld hebt van alle mogelijkheden en na kunt gaan welke offerte de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Als je zo veel mogelijk op de kosten van je nieuwe PVC vloer in de woonkamer wilt besparen, dan is het maken van een goede vergelijking een uitstekend idee.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?