Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Stappenplan specialist inschakelenHeb je gekozen voor een PVC vloer en wil je een specialist inschakelen voor de klus? Dan is het slim om volgens een bepaald stappenplan te werken zodat je zeker weet dat je niets vergeet. Een goede en betrouwbare specialist huur je namelijk niet zomaar, je moet gaan letten op verschillende zaken. Als je verder gaat met lezen tref je een handig stappenplan die je kunt gebruiken als je een specialist gaat inschakelen voor je nieuwe PVC vloer.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

 1. Kies je soort PVC vloer

Bepaal eerst wat voor soort PVC vloer je wilt laten leggen. Zo kan je namelijk offertes gaan opvragen in de volgende stappen aangezien je wel moet weten wat je wensen precies zijn voor je nieuwe vloer. er zijn zo veel verschillende soorten PVC vloeren, kleuren en patronen dat je beter eerst onderzoek kunt doen en een geschikte en gepaste PVC vloer kiest. Weet je het niet helemaal zeker, dan kan je een specialist vragen om professioneel advies over de meest geschikte opties in je situatie.

 1. Zoek rond in je omgeving

Check in je eigen regio welke betrouwbare specialisten er gevestigd zijn zodat je een beeld kunt hebben van welke specialisten goed zijn. het is belangrijk om in je eigen buurt te zoeken aangezien je dan minder aan kilometerkosten gaat betalen en sneller een afspraak kunt maken. Specialisten die van ver moeten komen maken namelijk meer kilometers waardoor de kosten ook vele malen hoger uit gaan vallen. Daarnaast ga je langer moeten wachten tot de specialist kan afspreken vanwege de lange afstand.

 1. Vraag offertes aan en vergelijk

Vraag bij de geselecteerde specialisten uit je omgeving offertes op. Het is cruciaal om zo veel mogelijk offertes op te vragen zodat je een vergelijking kunt maken van meerdere specialisten. Je hebt zo namelijk een duidelijk beeld van de verschillende mogelijkheden qua prijs, kwaliteit en dergelijke. Een vergelijking maakt het tevens gemakkelijker om te kiezen voor de offerte met de voordeligste prijs of de beste kwaliteit.

 1. Let vooral op de kosten

Check altijd goed wat de kosten zijn op de offertes. Ga na of er bij alle offertes wel rekening is gehouden met de btw en de materialen. Daarnaast hanteert de ene specialist een tarief per uur terwijl de ander gaat voor een tarief per vierkante meter. Vergeet verder niet dat je niet op de kwaliteit van de vloer moet besparen, al wil je natuurlijk zo min mogelijk betalen. Hoe slechter de kwaliteit van de vloer, des te minder lang de vloer mee zal gaan.

 1. Stappenplan specialist inschakelenCheck of de specialist betrouwbaar is

Heb je een specialist uitgekozen die je wel aanspreekt, check dan eerst in hoeverre de specialist te vertrouwen is door te letten op de onderstaande punten.

 • Garantie: Vraag de specialist hoeveel garantie je op de PVC vloer krijgt. Hoe meer garantie je van de specialist krijgt op je nieuwe PVC vloer, des te betrouwbaarder de specialist overkomt.
 • Keurmerken: Ga na of de specialist over enige relevante keurmerken beschikt in de vloerenbranche. Denk bijvoorbeeld aan het Duitse DIBt keurmerk.
 • Brancheorganisaties: Check of de specialist is aangesloten tot een bepaalde brancheorganisatie.
 • KvK inschrijving en website: Ga na of de specialist officieel ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel en dus op transparante wijze te werk gaat. Het is ook slim om te kijken of er sprake is van een officiële website en eventueel ook sociaal media kanalen waar meer informatie over de specialist te vinden is.
 • Reviews en beoordelingen: Zoek online naar reviews en beoordelingen over de specialist van klanten die al ervaring hebben met de expert zodat je een beeld kunt krijgen van de ervaring van anderen.
 • Anderen vragen: Vraag aan je familie, vrienden, buren en kennissen of ze de desbetreffende specialist kennen of ooit hebben gehoord van de specialist.
 1. Neem contact op met de specialist

Neem contact met de specialist om te checken of er een klik ontstaat tijdens het telefoongesprek. Zorg er wel voor dat je van tevoren een lijstje maakt met vragen die je wilt stellen aan de specialist. Je kunt hierbij vragen stellen of de opdracht beter aan de specialist uitleggen. Denk hierbij aan het maken van duidelijke afspraken en zorg ervoor dat er na het gesprek geen onduidelijkheden meer zijn voor beide partijen.

 1. Ga akkoord met de offerte en plan

Ben je tevreden met de afspraken die je hebt gemaakt tijdens het telefoongesprek en bevalt de offerte je wel? Ga dan officieel akkoord met de offerte en maak een goede planning samen met de specialist over het legwerk van je nieuwe PVC vloer. Zo weet elke partij waar ze aan toe zijn, wat de taken zijn van iedereen en wanneer alles af moet zijn. Jij kunt op deze manier de juiste voorbereidingen treffen voordat de specialist komt voor het legwerk.

 1. Vraag de subsidie aan

Als je ook voor vloerverwarming kiest, dan kan je in aanmerking komen voor een isolatiesubsidie mits je voldoet aan bepaalde voorwaarden. Het gaat om een gemiddelde besparing van 20% die op kan lopen tot 30%, waarbij de overheid de Nederlanders stimuleert om te investeren in het verduurzamen van hun woning middels isolatie. Je kunt de subsidie zelf aanvragen, maar je kunt ook vragen aan de specialist om het proces voor je uit handen te nemen tegen een extra vergoeding. Zo heb je zelf geen omkijken naar de aanvraagprocedure van de subsidie en hoef je zelf geen technische details in te vullen tijdens de aanvraag.

Ben je op zoek naar een goede en betrouwbare specialist om je PVC vloer te leggen, maak dan gebruik van de bovenstaande stappen zodat je niets vergeet. Vraag de specialist om deskundig advies over de beste mogelijkheden in je situatie. Vergeet niet om eerst een goede vergelijking te maken van meerder specialisten uit je omgeving zodat je kunt kiezen voor de offerte met de beste prijs-kwaliteitsgarantie. Dit is de beste manier om op de kosten van een PVC vloer te besparen zonder de kwaliteit van de vloer uit het oog te verliezen.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?