Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

PVC vloeren en de alternatievenAls je onlangs verhuisd bent of als je huidige vloer aan vervanging toe is, dan ga je een nieuwe vloersoort moeten kiezen. De meest populaire en duurzame keuze is een PVC vloer, maar het is altijd slim om ook te kijken naar de verschillende alternatieven zodat je een beter beeld hebt van al je opties. Ga door met het lezen van dit artikel als je te weten wilt komen wat de alternatieven voor een PVC vloer zijn en wat hier allemaal bij komt kijken.

*Kooptip

→ Geïnteresseerd in een pvc vloer? Vergelijk eerst! Vul hier het formulier in en ontvang gratis én vrijblijvend offertes van lokale vakspecialisten.

De voordelen van een PVC vloer

Er komen allemaal interessante voordelen kijken bij een PVC vloer, waaronder de lange levensduur, de onderhoudsvriendelijkheid, het geluiddempend en warmtegeleidend effect, de waterbestendigheid en de geschiktheid voor vloerverwarming. Daarnaast is een PVC vloer krasvast, slijtvast, je kunt kiezen uit een ruim aanbod aan soorten, legpatronen, kleuren en designs kiezen en zijn PVC vloeren gemakkelijk te leggen, te demonteren en te vervangen als je voor klik PVC kiest.

En wat zijn de nadelen?

Er komen ook een aantal nadelen kijken bij een PVC vloer, zoals de hoge investeringskosten om een PVC vloer te leggen. Daarnaast moet je meestal de ondergrond eerst egaliseren, gaat een PVC vloer niet gemakkelijk met rubber, kan de vloer vrij snel beschadigen en is een PVC vloer niet gemakkelijk zelf te leggen als je voor verlijmd PVC gaat.

Welke alternatieven zijn er allemaal?

Ben je benieuwd naar de alternatieven voor een PVC vloer, dan dien je een kijkje te nemen naar vloersoorten zoals een betonvloer, een laminaatvloer, een gietvloer en een parketvloer. Ook een tegelvloer en een tapijtvloer zijn geschikte alternatieven voor PVC vloeren.

Wat zijn de kosten: PVC versus de alternatieven

Hoeveel je gaat betalen voor een nieuwe vloer hangt af van wat voor soort vloer je gaat leggen en de oppervlakte. De kosten voor een nieuwe PVC vloer bedragen gemiddeld €28 tot €100 per vierkante meter, maar als je wilt weten wat de kosten zijn vierkante meter is voor de andere alternatieven dien je dit kostentabel te checken:

Soort vloer Kosten
PVC vloer €28 – €100 per m2
   
Betonvloer €50 – €120 per m2
Laminaatvloer €15 – €50 per m2
Gietvloer €60 – €130 per m2
Parketvloer €50 – €150 per m2
Tegelvloer €35 – €150 per m2
Tapijt €35 – €125 per m2

PVC vloeren en de alternatievenBetonvloeren

Een betonvloer is een slijtvaste, onderhoudsvriendelijke en naadloze vloer die een lange levensduur heeft. Een betonvloer kan intensief worden belopen, beschadigt niet snel en heeft een moderne en robuuste uitstraling. Daarnaast kan je uit verschillende afwerkingsmogelijkheden kiezen en kan je een betonvloer prima met vloerverwarming en vloerisolatie combineren.

Je gaat wel rekening moeten houden met de grote opbouwhoogte, de verhoogde kans op scheurvorming in een betonnen vloer en de gevoeligheid voor vlekken. Daarnaast moet een betonvloer onder de ideale omstandigheden worden gelegd als je scheuren en barsten wikt voorkomen en moet je onthouden dat geen enkele betonvloer volledig egaal zal zijn.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn gemakkelijk zelf te leggen en raken niet snel beschadigd. Je kunt daarnaast kiezen uit verschillende soorten uitvoeringen, kleuren en motieven en kunt van een goedkope en onderhoudsarme vloer uitgaan. Houd wel rekening dat een laminaatvloer voor geluidsoverlast kan zorgen, koud en hard aan kan voelen onder je voeten en gevoelig is voor krassen.

Gietvloeren

Een gietvloer heeft een strakke, moderne en naadloze uitstraling, is duurzaam, onderhoudsvriendelijk, warmte-isolerend, brandveilig en slijtvast. Een gietvloer is verder gemakkelijk te leggen, waterdicht, hygiënisch en prima met vloerverwarming te combineren, maar vergeet niet dat de vloer zonder vloerverwarming koud aanvoelt.

Parketvloeren

Deze populaire vloersoort past bij vrijwel elk interieur en heeft een warme en gezellige uitstraling. Daarnaast is een parketvloer duurzaam en heeft de vloer een lange levensduur, maar de kosten kunnen wel flink oplopen. Een parketvloer is daarnaast niet bestand tegen water en kan door weersomstandigheden en vocht krimpen of juist uitzetten.

Tegelvloeren

Een tegelvloer is vrij goedkoop en je hebt de keuze uit verschillende soorten tegelvloeren. Daarnaast is een tegelvloer gemakkelijk te onderhouden, hygiënisch, goed met vloerverwarming te combineren en duurzaam. Je moet wel uitgaan dat een tegelvloer koud aan zal voelen als je geen vloerverwarming gaat gebruiken.

Tapijtvloeren

Wil je voor een tapijtvloer gaan, dan kan je uitgaan van een gemakkelijke plaatsing en een zachte en warme vloer. Daarnaast is tapijt vrij goedkoop, maar vergeet niet dat een tapijtvloer minder duurzaam is aangezien je de vloer sneller gaat moeten vervangen dan bij andere vloersoorten. Daarnaast is een tapijtvloer niet geschikt voor mensen met allergieën en is een tapijtvloer minder hygiënisch.

Kan je niet kiezen? Schakel professioneel hulp in!

Weet je niet helemaal zeker of je voor een PVC vloer moet kiezen of toch voor een ander alternatief? Dan kan je het beste even professioneel hulp inschakelen door een expert te zoeken die je advies kan geven over de meest geschikte mogelijkheden. Zo weet je zeker dat je geen miskoop maakt, maar zorg er wel voor dat je een betrouwbare specialist inschakelt door te letten op de volgende punten:

  • Schakel een lokale specialist in die alles over de plaatselijke voorwaarden weet.
  • Check of er keumerken zijn of een lidmaatschap van een brancheorganisaties.
  • Let op reviews of beoordelingen over de expert.
  • Ga na of de expert bij de KvK ingeschreven staat,
  • Kijk of de professioneel een eigen website heeft.
  • Vraag hoeveel garantie je krijgt op je nieuwe vloer.

Moet je binnenkort een nieuwe vloer laten leggen en vind je het moeilijk om te kiezen? Een ervaren expert kan je altijd hierbij helpen door het geven van professioneel advies en door middel van correct legwerk waardoor je van een prachtige duurzame vloer verzekerd bent. De beste manier om een goede specialist te vinden is door goed in je eigen buurt rond te kijken en vervolgens offertes op te vragen. Maak met deze offertes een vergelijking van alle specialisten zodat je gemakkelijk een keuze kunt maken. Kies de offerte uit die je het meest aanspreekt qua prijs en kwaliteit zodat je verzekerd bent van een goedkope maar kwalitatief goede nieuwe vloer waar je jarenlang van kunt blijven genieten.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?