Alles over pvc vloeren

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Fallback Image

Tegenwoordig beginnen steeds meer Nederlanders te kiezen voor het leggen van een PVC vloer in huis. Dit komt voornamelijk vanwege het feit dat een PVC vloer zeer duurzaam, sterk, stil en onderhoudsvriendelijk is. Wil je meer weten over de verschillende factoren die een PVC vloer zo duurzaam maakt? Ga door met lezen om hier alles over te weten.

Waarom voor een PVC vloer kiezen?

Je maakt een zeer verstandig besluit als je een PVC vloer kiest voor je woning als je huidige vloer aan vervanging toe is of als je onlangs verhuisd bent en een nieuwe vloer moet laten leggen. Een PVC vloer heeft niet alleen een lange levensduur, maar is ook onderhoudsvriendelijk, warmtegeleidend, vochtbestendig, geluiddempend, stootvast, slijtvast en geschikt voor vloerverwarming. Daarnaast kan je uit meerdere soorten PVC vloeren kiezen met verschillende kleuren, legpatronen en designs.

Een PVC vloer heeft meerdere lagen

PVC vloeren zijn opgebouwd uit verschillende PVC lagen, wat deze vloersoort geschikt maakt voor ruimten waar er intensief op de vloer wordt gelopen en de kwaliteit dus hoog moet zijn. Door de dikte kan je ook uitgaan van een stevige vloer die lang meegaat. Hoeveel lagen de PVC vloer bevat, hangt af van wat voor soort PVC vloer je laat leggen.

De beschermende toplaag

Laat je een PVC vloer leggen, dan zal de toplaag afgewerkt zijn met een Polyurethaan laag ter bescherming. Dit maakt de vloer slijtvast en glad, waardoor je je PVC vloer gemakkelijk schoon kunt houden door middel van een stofzuiger of een dweil. De beschermende toplaag dicht tevens alle naden en kieren van de vloer. Het is verstandig om regelmatig tijdens een goede onderhoudsbeurt een nieuwe PU laag aan te brengen zodat de vloer langer meegaat.

PVC is geluiddempend

Een PVC vloer wordt direct geplaatst tegen de ondervloer, wat een geluiddempende werking met zich meebrengt. Een PVC vloer is namelijk geluidsarm en zorgt ervoor dat irritante loopgeluiden niet bij de buren te horen zijn. Hierdoor zijn PVC vloeren dan ook zeer geschikt voor tussenwoningen zodat de buren niet gestoord worden met de geluiden die afkomstig zijn uit je huis.

Warmte van de vloerverwarming

Je kunt een PVC goed met vloerverwarming combineren aangezien de vloer warmtegeleidend is. De warmte van de vloerverwarming zal de vloer dan ook niet beschadigen, wat de vloer zeer duurzaam maakt. Dit komt vanwege het feit dat de PVC vloer direct op de ondervloer wordt geplaatst waardoor de vloer sneller opwarmt en je geen last meer hoeft te hebben van koude voeten op de vloer.

Gezond binnenklimaat

Ga je voor een PVC vloer, dan kan je van een gezond binnenklimaat uitgaan. Een PVC vloer bevat namelijk geen giftige stoffen en is vrij milieuvriendelijk, wat een aangename en onschadelijk binnenklimaat bevordert. Daarnaast kan vuil en stof zich niet snel hechten aan een PVC vloer, wat de vloer ook nog hygiënisch maakt. Je kunt ten slotte van een lage emissiewaarde uitgaan als je voor een PVC vloer kiest van hoogwaardig kwaliteit.

Recyclebare vloer

Ga je voor verlijmd PVC, dan is de vloer niet recyclebaar aangezien je bij een verhuizing de vloer niet gemakkelijk kunt losmaken en meenemen naar je nieuw adres. Als je het kliksysteem kiest, dan is het wel mogelijk om de vloer te recyclen. Je kunt klik PVC namelijk gemakkelijk losklikken en naar je nieuwe woning meenemen om deze daar opnieuw te leggen. Zo kan je de vloer net zo lang gebruiken tot de werkelijke levensduur voorbij is.

Hoogwaardige materialen

Een duurzame PVC vloer is gemaakt met hoogwaardige materialen, wat het cruciaal maakt om nooit op de kwaliteit van je nieuwe PVC vloer te besparen. Je wilt immers zo lang mogelijk blijven genieten van je vloer. Een aantrekkelijke prijs is altijd mooi meegenomen, maar zorg ervoor dat je investeert in een kwalitatief goede PVC vloer als van duurzaamheid verzekerd wilt zijn.

Gemakkelijk onderhoud

Wat een PVC vloer ook duurzaam maakt is de onderhoudsvriendelijkheid. Je hoeft de vloer amper te onderhouden om van een lange levensduur verzekerd te zijn en je hebt niet veel nodig voor een goede onderhoudsbeurt. Dweil of stofzuig de vloer minstens tweemaal per week en breng tweemaal per jaar een nieuwe beschermende PU laag aan. Het is daarnaast ook verstandig om viltjes te plaatsen onder zware meubelstukken en om te voorkomen dat scherpe objecten je vloer kunnen beschadigen.

Onderhoudsabonnement afsluiten

Wil je het onderhoud van je PVC vloer het liefst overlaten aan een echte ervaren deskundige die op professionele en efficiënte wijze te werk gaat met hoogwaardige en geschikte materialen? Dan is het slim om een onderhoudsabonnement af te sluiten met de specialist die je PVC vloer komt leggen. Hierbij zal de specialist periodiek langskomen om je PVC vloer voor je te onderhouden. Je betaalt hierbij maandelijks een bepaald bedrag, maar je hebt dan ook geen omkijken meer naar het onderhoud van je vloer en de kosten die bij het onderhoud komen kijken.

De levensduur van een PVC vloer

Als je in een kwalitatief goede PVC vloer investeert, dan kan je ook uitgaan dat de vloer jarenlang meegaat. Bij een PVC vloer kan je uitgaan van 25 tot 30 jaar, mits je goed voor de vloer zorgt en regelmatig een beschermende laag PU aanbrengt. Dit geldt vooral als de vloer intensief belopen wordt en je de gemiddelde levensduur van je PVC vloer aanzienlijk wilt verlengen. Kies je voor een PVC vloer van minder goed kwaliteit, dan zal de levensduur ergens tussen de 10 en 20 jaar liggen.

Als je plannen hebt om een nieuwe PVC vloer te laten leggen, dan kan je het best kiezen om eerst een specialist te spreken zodat je van deskundig advies voorzien kunt worden. Vraag bij meerdere specialisten offertes op zodat je een goed beeld kunt krijgen van de verschillende opties voor een nieuwe PVC vloer. Kies uit de verschillende offertes de specialist uit die je qua prijs en kwaliteit het meest aanspreekt zodat je van een flinke besparing kunt profiteren op de kosten van je PVC vloer.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?